Politie Zeeland


---


W-2635-2005 Onder invloed, Middelburg

Op de Rotterdamsekaai in Middelburg is, vannacht rond 02.18 uur, een 21-jarige Middelburger betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.


O-2636-2005 Onder invloed, Renesse

Omstreeks 02.35 uur vannacht is op de Recreatieverdeelweg in Renesse een 21-jarige Duitser betrapt op het rijden onder invloed.
De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 220 euro. De boete heeft hij meteen afgerekend.


W-2637-2005 Boete na vernielen vuilnisbak

Drie Duitsers, van 20,21 en 22 jaar oud, zijn vannacht rond 02.44 uur aangehouden op verdenking van het vernielen van een vuilnisbak op de Singel in Domburg.
Een van de jongens heeft een bekennende verklaring afgelegd. Alle drie kregen zij een boete van 70 euro die zij meteen afrekenden.


Z-2638-2005 Auto gelanceerd, Terneuzen

Op de Scheldeboulevard in Terneuzen reed, omstreeks 02.58 uur vannacht, een Franse personenauto.
Achter deze auto reed een politieauto. Ineens was de Franse auto uit het zicht van de politieagenten verdwenen. Na even zoeken bleek dat de auto, vermoedelijk door zijn hoge snelheid, gelanceerd was. Het voertuig lag op de basaltblokken. De vijf inzittenden waren slechts licht gewond en hadden geen medische hulp nodig. De bestuurder van de auto, een 22-jarige Fransman uit Marchiennes, bleek alcohol te hebben gedronken. Uit een blaastest die hij moest ondergaan bleek dat hij ruim twee keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (Ook vanwege zijn gevaarlijke verkeersgedrag) Er moet nog overleg plaatsvinden met de Officier van Justitie over de hoogte van de boete voor de man. Tot wanneer dat is gebeurd zit hij nog vast.

W-2639-2005 Ruit ingegooid, Oost Souburg
Bij een woning op de Kromwegesingel in Oost Souburg werd vannacht een ruit ingegooid.
Een van de bewoners van de woning lag op de bank te slapen toen hij, omstreeks 03.00 uur, wakker werd van een knal en pijn in zijn knie. Oen bleek dat een steen door een van de ruiten van zijn woning was gegooid. De steen was op zijn knie terechtgekomen. De man is niet gewond geraakt. Een schadebedrag is niet bekend.


Z-2640-2005 Onder invloed, terneuzen

Op de Scheldeboulevard in Terneuzen is vannacht rond 03.10 uur, een 43-jarige Terneuzenaar betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim twee maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland