Politie Zeeland


---


W-2629-2005 Verkeersongeval materieel, Oost Souburg

Op de A58, ter hoogte van Oost Souburg, heeft gistermiddag rond 17.20 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Doordat een 26-jarige Middelburgse automobiliste moest remmen, en een 75-jarige Goese automobilist dit te laat opmerkte, kwamen beiden met elkaar in aanrijding. Beide voertuigen beschadigden, persoonlijk letsel deed zich niet voor.


W-2630-2005 Inbraak in vakantiewoning, Koudekerke

In een vakantiewoning aan de Strandweg in Koudekerke is ingebroken.
De inbraak heeft plaatsgevonden tussen donderdagavond 18.15 uur en gistermiddag 17.00 uur. Door een raam te forceren werd de woning betreden. Er is niet precies duidelijk wat er allemaal is weggenomen.


W-2631-2005 Mishandeling Oost Souburg

Op de kermis in Oost Souburg is gisteravond een 15-jarige Oost Souburger mishandeld.
De jongen liep, door de mishandeling, pijn in zijn rug en buik op. Hij werd geduwd en in zijn buik geschopt. Hij kon een trap in de richting van zijn hoofd ontwijken. Hierna heeft hij aan zijn belagers, die met een groep van ongeveer 15 personen waren, weten te ontsnappen en is weggefietst. Naar aanleiding van de mishandeling zijn twee Oost Souburgse jongens aangehouden. Ze zijn 15 en 14 jaar oud. De jongens zitten nog vast en worden vermoedelijk vandaag verhoord.


W-2632-2005 7 verdachten aangehouden

Op de Torenweg in Middelburg zijn gisteravond rond 23.00 uur zes jongens, varierend in leeftijd tussen 14 en 16 jaar, en een meisje van 16 jaar aangehouden door de politie.
Zij worden er van verdacht iets te hebben gegooid van het viaduct bij de Nieuwlandseweg. Dit gebeurde juist op het moment dat een auto het viaduct passeerde. De bestuurder van die auto, een 32-jarige Middelburger, is achter de "gooiers" aangereden en heeft de politie gebeld. Die kwam het groepje op de Torenweg tegen en heeft de zeven, afkomstig uit Middelburg en Vriezenveen, aangehouden. De verdachten hebben verklaringen afgelegd en zijn weer in vrijheid gesteld. Proces verbaal wordt opgemaakt.


O-2633-2005 Aangehouden, Renesse

Op de Hogezoom in renesse is gisteravond rond 23.09 uur een 28-jarige Rotterdammer aangehouden.
Hij was in het bezit van enkele grammen softdrugs. Hij is, na verhoor, weer in vrijheid gesteld en heeft afstand getekend van de drugs.


O-2634-2005 Onder invloed, Wemeldinge

Een 30-jarige man uit de gemeente Kapelle is gisteravond rond 23.33 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed op de Wemeldingse zandweg toen hij werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van twee uur, en, omdat de man al eerder betrapt was op het rijden onder invloed, mag hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.