1e persbericht van zaterdag 14 mei 2005

Eindhoven 14-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Tegen een man van 24 jaar uit Eindhoven heeft de politie vrijdagavond rond 23.45 uur proces-verbaal opgemaakt. Dat gebeurde nadat hij met zijn auto op de kruising Stationsweg/Fuutlaan geen voorrang gaf aan een wagen die werd bestuurd door een vrouw van 50 jaar uit Geldrop, waarna de twee voertuigen elkaar raakten. Niemand raakte gewond. De gewaarschuwde agenten merkten dat de man had gedronken. Hij bleek een alcoholpromillage van ruim 1,20 te hebben, waarna proces-verbaal werd opgemaakt.

Eindhoven: Man met drugs en wapens in auto aangehouden

De politie heeft zaterdagochtend rond 3.30 uur een man van 42 jaar uit Helmond aangehouden op de Theo Koomenlaan. De man reed daar in een auto en werd gecontroleerd door surveillerende agenten. In zijn auto werden vier zakjes met vermoedelijk cocaïne gevonden. Ook lagen er een vlindermes en een busje pepperspray in de wagen. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Burgemeester van Houtlaan zijn twee mobiele telefoons, enkele sloffen sigaretten en een portemonnee met geld en enkele bankpasjes weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 2.00 en 6.00 uur. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken.

Bladel: Dronken Belg raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft vrijdagavond rond 22.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 48-jarige man uit het Belgische Retie. Bij een controle op de Wilhelminalaan bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Zijn alcoholpromillage bedroeg ruim 1,70, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Valkenswaard: Radardetector in beslag genomen

De politie heeft vrijdagavond rond 21.45 uur op de Nieuwe Waalreseweg een radardetector in beslag genomen. Die zat in de auto van een man van 31 jaar uit Valkenswaard. Hij liep tegen de lamp tijdens een roodlicht-controle. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Te jonge bromfietser aangehouden

De politie heeft vrijdagavond rond 23.45 uur een 14-jarige jongen uit Deurne aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem op de Kerkstraat op een bromfiets zonder verlichting rijden. Ook zat er geen verzekeringsplaatje op de tweewieler. Bovendien is hij te jong om op een brommer te mogen rijden. De jongen is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.