Politie Zeeland


---


Z-2641-2005 Beroving, Terneuzen

Twee Poolse mannen, van 22 en 29 jaar oud, hadden enkele cafe's bezocht in het centrum van Terneuzen.
Zij waren op weg naar hun verblijfadres, toen een van hen, ter hoogte van de Roeiersgang, werd aangesproken door een onbekende man. Toen de mannen verder de Roeiersgang doorliepen kwam er een oudere man naar hen toe die hen bedreigde met een steekwapen. Door de jongere man werden de broekzakken van de Pool leeggemaakt en werd een bedrag van enkele tientallen euro's weggenomen. Hierna zijn de twee onbekende mannen hard weggerend. Het signalement van beide mannen is: De jongere man was ongeveer 15-16 jaar oud en had kort geknipt zwart haar. Hij was ongeveer 1.70 meter lang. Hij had een lichtgetinte huidskleur. De oudere man: was ongeveer 25 jaar oud. Hij had een bol gezicht en was ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een groene jas met een grijze bontkraag. Ook hij had een lichtgetinte huidskleur.


W-2642-2005 Aangehouden wegens baldadigheid

In de Walstraat in Vlissingen is een 25-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij tegen vuilnisbakken aan het trappen was.
De man verklaarde dat hij een vervelende dag had gehad, en dat hij het daarom nodig vond om tegen de vuilnisbakken te trappen om 04.00 uur 's nachts. Hij is met een bekeuring op zak naar huis gestuurd.


Z-2643-2005 Onder invloed, Hulst

Op de Houtmarkt in Hulst is een 23-jarige Hulstenaar betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest omstreeks 04.15 uur een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een bekeuring.


Z-2644-2005 Mishandeling, Hulst

In een horecagelegenheid op het Cornelis de Vosplein in Hulst is een 25-jarige Hulstenaar mishandeld.
De man was aanwezig in de horecagelegenheid toen er een vechtpartij ontstond. Hij wilde de gelegenheid verlaten, omdat hij geen zin had in trammelant. Toen hij vlak bij de uitgang was werd hij op zijn hoofd geslagen. Hij liep hierbij een blauw oog op en een licht gezwollen kaak. Door personeel van de gelegenheid werd de man naar buiten geloodst. Er is geen dader van de mishandeling bekend.


O-2645-2005 Melding geluidsoverlast loopt uit de hand

De politie is vannacht twee keer ter plaatse gegaan op de Bechstede in Goes vanwege meldingen van geluidsoverlast.
In een woning aan de Bechstede was een feestje aan de gang en omstreeks 01.55 uur kreeg de politie een melding dat de muziek wel heel erg hard stond. Toen de politie op de melding reageerde werd zij opgewacht door een tweetal mannen die nogal recalcitrant reageerden. Met de hoofdbewoner is op dat moment afgesproken dat hij het lawaai zou temperen en de zaak zou oplossen.
Omstreeks 02.23 uur kwam de melding dat het feestje uit de hand dreigde te lopen. Toen de politie ter plekke kwam was alles rustig, maar op een gegeven moment kwam uit de woning een tweetal mannen naar buiten gelopen die zich agressief gedroegen tegen de agenten en ze begonnen uit te schelden. Hierop zijn beide mannen, Goesenaren van 30 en 43 jaar oud, aangehouden wegens het verstoren van de nachtrust, belediging van een politieambtenaar en het plegen van verzet tijdens een aanhouding. Ze zijn verhoord en weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.