Ingezonden persbericht

DWARS wil beeldvorming rond seksualiteit aanpakken

DWARS vindt het algemene beeld dat wordt gegeven in de media over de beleving van seksualiteit nog altijd niet realistisch. Aanstaande zaterdag wil DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, deze conservatieve beeldvorming over seksualiteit aan de kaak stellen. Dit zal gebeuren door een ludieke actie in de binnenstad van Utrecht. Deze actie begint om 17u00 bij het GroenLinks pand in Utrecht, Oude Gracht 312, Utrecht. In loop van de volgende twee maanden zal deze actie door heel Nederland worden herhaald.

Het lijkt namelijk alsof we nog steeds in de oertijd leven wanneer het onderwerp ''seks'' aan bod komt. Vrouwen worden slechts neergezet als passieve versiersels, stoeipoezen of domme ganzen. Mannen zouden een eeuwige jager zijn die liever zelf kijkt dan dat hij mooi gevonden wil worden.

Maar kijken vrouwen ook niet graag naar mooie mannen die ze dan ook zelf willen versieren. En is het niet zo dat je veel mannen te kort doet door elke keer weer te suggereren dat ze domweg achter iedere naakte vrouw aanlopen?

Bovendien beïnvloeden deze beelden in reclames, kranten en tijdschriften de werkelijkheid waardoor ze de emancipatie hopeloos in de weg blijven zitten. Hoog tijd dus dat er door deze actie.

---------------------------
noot voor de journalist, niet ter publicatie