Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 mei 2005

Tanja Rijsman: 053-4555588

Winkeldiefstal

Winkeldief aangehouden

Enschede

Bij een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede werd, vrijdag 13 mei om 15.30 uur een 23-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. De vrouw werd door het winkelpersoneel betrapt op het stelen van goederen. De vrouw is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat ze die dag ook bij twee andere winkels goederen had meegenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-058684)

Zakkenroller

Zakkenroller aangehouden en ingesloten

Hengelo

Vrijdag 13 mei om 17.50 uur werd door de beheerder van een parkeergarage aan de Thiemsbrug in Hengelo een 46-jarige man uit Enschede aangehouden. De man had bij een winkel in de Thiemsbrug de portemonnee van een winkelbezoeker gestolen. De politie heeft de man voor verhoor meegenomen naar het bureau, daar blijkt dat de man een veelpleger is. Hij is ingesloten. (05-058768)

Winkeldiefstal

Winkeldief aangehouden

Enschede

Vrijdag 13 mei om 20.00 uur meldt een 25-jarige inwoonster van Gronau dat in haar auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Noord Esmarkerrondweg is ingebroken. Op haar aanwijzing kan de politie een 34-jarige man uit Almelo aanhouden. De man heeft verschillende goederen bij zich die hij vermoedelijk heeft weggenomen uit het winkelcentrum aan de Noord Esmakerrondweg in Enschede. Ook heeft hij goederen in z'n bezit die afkomstig zijn van de 25-jarige aangeefster. De man ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek volgt, de man staat bekend als een veelpleger. (05-058801)

Rijden onder invloed

Politie houdt verschillende bestuurders onder invloed aan

Twente

Op verschillende plaatsen werden bestuurders ter controle staande gehouden. Hieronder de personen die met alcohol op achter het stuur werden aangehouden en voor ademanalyse mee moesten naar het bureau.

Aan de Oranjestraat in Denekamp werd een 42-jarige man uit Holten aangehouden. Ademanalyse wees 1,5 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (05-058851)

Aan de Oliemolensingel in Enschede werd een 24-jarige man uit Enschede aangehouden. Ademanalyse wees 2,7 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.(05-058888)

Aan de Magelerweg in Den Ham werd een 37-jarige man uit Den Ham aangehouden. Ademanalyse wees 1,3 promille uit. De man bleek een recidivist. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (05-058938)

Aan de Boulevard in Enschede werd een 25-jarige man aangehouden. Ademanalyse wees 1,1 promille uit. Ook droeg de man geen gordel. Processen-verbaal zijn opgemaakt. (05-05951)

Softdrugs

Politie ontdekt hennepkwekerij

Almelo

Vrijdag 13 mei om 23.40 uur krijgt de politie de melding dat een dronken persoon autospiegels vernielt aan de Jacob van Campenstraat in Almelo. Ter plaatse is de persoon verdwenen. Als de politie een onderzoek in stelt naar de dader treffen zij in een woning aan de Del Campostraat een hennepkwekerij aan. Vier personen zijn juist bezig om de kwekerij klaar te maken. De mannen een 26-jarige inwoner van Amersfoort, Een 38-jarige inwoner van Enschede en een 30 en 29-jarige inwoner van Almelo zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Even later wordt ook de bewoner van het pand, een 28-jarige Almeloër aangehouden. Alle vijf de mannen zijn ingesloten voor verhoor. De aangetroffen goederen waaronder hennep, koolstoffilters, lampen en travo's zijn in beslag genomen. De persoon die verantwoordelijk is voor de kapotte autospiegel is niet gevonden. (05-058876)

Graffiti

Politie houdt jongelui aan wegens bekladden van panden

Nijverdal

Zaterdag 14 mei om 00.50 uur krijgt de politie de melding dat aan de Keizerswerf in Nijverdal drie jongelui muren bekladden van een pand. Ter plaatse houdt de politie 3 jongemannen uit Nijverdal aan van respectievelijk 18,18 en 17 jaar. Een van hen is in het bezit van een stift. Ook blijkt dat op een aantal panden 'verse' bekladdingen te zien zijn. De jongemannen zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten. Nader onderzoek volgt. (05-058893)

Vechtpartij

Cafébezoeker gewond na vechtpartij

Delden

Zaterdag 14 mei om 2.00 uur krijgt de politie een melding van een vechtpartij in een café aan de Reigerstraat in Delden. Daar blijkt dat twee mannen een 29-jarige Enschedeër en een 30-jarige Hengeloër een ruzie hebben uitgelokt waarbij ze in gevecht raakten met een 23-jarige man uit Delden. De 23-jarige raakt hierbij gewond aan z'n kaak. De politie heeft de Enschedeër en Hengeloër aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Aangezien beide heren onder invloed van alcohol waren zijn ze ter ontnuchtering ingesloten. De 23-jarige is voor behandeling naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. (05-058916)

Aanrijding met letsel

Fietser gewond na aanrijding

Wierden

Vrijdag 13 mei om 11.40 uur vindt op de kruising Almelosestraat, Oude Almeloseweg in Wierden een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Een 58-jarige bestuurster uit Wierden ziet een fietser die voorrang heeft over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstaat. De fietser, een 22-jarige vrouw uit Wierden raakte bij het ongeval gewond aan haar been en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (05-058916)

Aanrijding met letsel

Fietser gewond na aanrijding

Wierden

Vrijdag 13 mei om 12.10 uur vindt op de kruising Weusteweg, Stouweweg in Wierden een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Een 51-jarige bestuurster uit Wierden ziet een fietser die voorrang heeft over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstaat. De fietser, een 13-jarige jongen uit Wierden raakt bij het ongeval licht gewond. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en mocht toen naar huis. (05-058551)

Aanrijding met letsel

Bestuurder gewond na aanrijding

Almelo

Vrijdag 13 mei om 13.15 uur vindt op de kruising Berkelstraat, Violierstraat, Bornsestraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 61-jarige bestuurster uit Almelo wil op de kruising linksaf en laat daarbij een haar tegemoetkomende bestuurster niet voorgaan. Hierdoor ontstaat een aanrijding. De 24-jarige bestuurster uit Almelo die wordt aangereden, raakt bij de aanrijding gewond. Ze is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 61-jarige kwam met de schrik vrij. Beide auto's raakten beschadigd en zijn afgesleept. (05-058604)

Diefstal auto

Auto gestolen aan Stationslaan in Goor

Goor

Een 23-jarige vrouw uit Markelo deed aangifte van diefstal van haar auto. Het betreft een rode Volkswagen Poli, oud type, sedan uitvoering, met het kenteken XK-89-ZB. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van het station in Goor. De auto is weggenomen op vrijdag 13 mei tussen 9.00 en 17.00 uur. (05-058776)

Diefstal truck

Truck gestolen van parkeerplaats Het Bijvank in Enschede

Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van zijn truck. Het betreft een witte truck van het merk M.A.N. Op het dak zitten twee oranje zwaailampen. De truck rijdt met een witte kentekenplaat voorzien van het kenteken BH-BD-47. De chauffeur had de truck geparkeerd op een parkeerplaats aan het Bijvank in Enschede. De truck is weggenomen tussen donderdag 12 mei 17.45 uur en vrijdag 13 mei 5.45 uur. (05-058417)

Inbraak winkel

Winkel onder water na inbraak

Borne

Vrijdag 13 mei wordt bij een winkel aan de Nieuwe Markt in Borne ingebroken. De inbraak vindt plaats tussen 3.00 en 6.00 uur. Bij de inbraak zijn goederen ontvreemd ter waarde van E12.000,-. Vermoedelijk is bij het wegnemen van de goederen een waterslang stuk geraakt waardoor de winkel onder water kwam te staan. Een voorbijganger ontdekte de inbraak en meldde het aan de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek. (05-058418)

Schennispleging

Politie zoekt schennispleger

Enschede

Aan de Buursebrink in Enschede was donderdag 12 mei tussen 15.45 en 16.00 uur een schennispleger actief. Drie kinderen werden daar geconfronteerd met een man die zijn geslachtsdeel toonde en een praatje aanknoopte.

Het signalement van de man: blank uiterlijk, leeftijd tussen de 30 en 45 jaar, lengte ongeveer 1.75-1.80 meter. De man heeft kort blond haar met gekrulde stekels. Vermoedelijk blauwe ogen en rode wangen. De man droeg een donkerblauwe bodywarmer, met een rode kraag en rode zakken op borsthoogte. Hij droeg zwarte schoenen. Hij sprak met een accent. De man reed in een witte auto model 'paus mobiel' ofwel achterzijde is hoger dan voorzijde.

De politie is opzoek naar getuigen of personen die het signalement van de man herkennen. Men kan de politie bellen via het nummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

De politie heeft de zaak in onderzoek. (05-058555)


---- --