Persberichten 14 mei 2005

's-Hertogenbosch 14-05-2005

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Op 13 mei 2005 is een 20 jarige jongen uit Den Bosch aangehouden ivm diefstal van een potje gel uit een winkel aan de Arena te Den Bosch. Tevens bleek hij de een medewerkster lastig te vallen.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 47 jarige automobilist uit Oirschot is op 14 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.05 uur op de Sint Jorisstraat te Den Bosch.

TASJEROOF

's-Hertogenbosch - Een 69 jarige vrouw uit Den Bosch is op 14 mei 2005 omstreeks 01.00 uur op het Leonardo Da Vinciplein te Den Bosch van haar handtas beroofd. Een onbekende jongen benaderde haar van achteren en trok de tas van haar schouder.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 35 jarige automobilist uit Eindhoven is op 14 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.10 uur op de Stationsweg te Den Bosch.

VERDACHTEN VECHTPARTIJ AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Twee 20 jarige mannen uit Den Bosch en een 19 en 34 jarige man uit Den Bosch zijn op 14 mei 2005 aangehouden ivm een vechtpartij op de Hinthamerstraat te Den Bosch. De 19 en 20 jarige man kwam bij een politiesurveillance vertellen dat ze problemen hadden gehad met de andere twee mannen en dat daarbij geprobeerd was hen te steken met een mes. Hierbij overhandigde ze de politie een mes. Toen de 20 en 34 jarige man werden aangehouden bleek dat het verhaal juist andersom was en hierop zijn alle verdachten ingesloten.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

Boxtel - Een 25 en 27 jarige man uit Veldhoven zijn op 13 mei 2005 aangehouden als verdachten van diefstal van cosmetica-artikelen twv 500 uit een winkel aan de Rechterstraat te Boxtel.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxtel - Tegen een 46 jarige automobiliste uit Boxtel is op 13 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 18.30 uur op de Sprinter te Boxtel. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

RECALCITRANTE VERDACHTE AANGEHOUDEN

Boxtel - Een 19 jarige jongen uit Boxtel is op 14 mei 2005 omstreeks
01.30 uur aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een bevel van een politieambtenaar. Een groepje jongeren stond op de Markt te Boxtel en waren onderling wat met elkaar aan het vervelen. Om escalatie te voorkomen werd de groep gevorderd uiteen te gaan. De aangehouden verdachte voldeed hier niet aan en werd aangehouden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught - Tegen een 65 jarige automobilist uit Helvoirt is op 14 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.35 uur op de Boslaan te Vught.

DODELIJKE VERKEERSONGEVAL

Uden - Bij een frontale botsing tussen een bestelbusje en een personenauto op 13 mei 2005 omstreeks 20.35 uur zijn een 23 jarige jongen uit Heesch en 22 jarige jongen uit Uden dodelijk verongelukt. De jongens zaten in de personenauto. De drie inzittenden van het bestelbusje, een 18 jarig meisje en een 20 en 21 jarige jongen uit Uden bleven ongedeerd. De twee auto's botsten op de Nistelrodeseweg te Uden frontaal op elkaar. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - Tegen een 36 jarige automobilist uit Gemert is op 14 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.35 uur op de Industrielaan te Uden zich vast boven op de rotonde.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 24 jarige automobilist uit Oss is op 14 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.15 uur op de Kromstraat te Oss.

WONINGBRAND

Oss - Bij een brand in een flat aan de Brabantstraat te Oss op 13 mei 2005 omstreeks 21.15 uur moesten diverse bewoners hun woning verlaten. In de hal van de flat was brand ontstaan bij een bromfiets en hierdoor liepen veel woningen in de flat rookschade op. Omdat enkele bewoners in paniek een ruit insloegen en hierdoor snijwondjes opliepen zijn ze behandeld door ambulancepersoneel. De bromfiets is uitgebrand. Brandweer bluste de brand

AANRIJDING LETSEL

Berghem - Bij een aanrijding op de Burgm. Van Erpstraat te Berghem op 14 mei 2005 omstreeks 01.40 uur is een 19 jarige duopassagier van een bromfiets gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. De bromfiets werd bestuurd door een 19 jarige bromfietser uit Berghem. Deze verkeerde onder invloed van alcohol en had geen bromfietscertificaat. De bromfietser reed tegen de flank van een passerende auto, bestuurd door een 25 jarige automobilist uit Oijen, toen hij de Burgm. van Erpstraat op wilde rijden.

COCAINE INBESLAGGENOMEN

Oss - Bij een 22 jarige man uit Oss zijn op 14 mei 2005 een vijftiental snow-seals inbeslaggenomen met cocaïne Tevens is de man inverzekering gesteld. De man werd omstreeks 02.55 uur gecontroleerd op de Heuvel te Oss.

AANRIJDING LETSEL

Rijkevoort - Een 17 jarige bromfietser uit Wanroij is op 14 mei 2005 omstreeks 00.05 uur op de Sint Anthonisweg te Rijkevoort met zijn bromfiets ten val gekomen, omdat hij tegen een stapel stenen reed. Deze stenen waren door onbekenden op het fietspad gegooid, waardoor de bromfietser ten val kwam. De bromfietser liep lichte verwondingen op.

RIJDEN ONDER INVLOED

Overloon - Tegen een 41 jarige automobilist uit Venlo is op 14 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.35 uur op de Venraijseweg te Overloon in een sloot. Met behulp van een voorbijganger wist hij de auto uit de sloot te trekken, maar werd een stukje verderop door de politie aangehouden. De man was niet in het bezit van een rijbewijs.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Sint Anthonis - Een 21 jarige man uit Sint Anthonis is op 14 mei 2005 aangehouden ivm mishandeling van een 21 jarige jongen uit Escharen. Op De Merret te Sint Anthonis stond een groepje jongeren bij elkaar en toen de politie ze daar verwijderde, sloeg de verdachte het slachtoffer in het bijzijn van de politie op zijn gezicht. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De verdachte is direct aangehouden.

AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Twee 15 jarige jongens zijn op 13 mei 2005 op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto van een 23 jarige man uit Nieuwe Pekela. De auto stond geparkeerd aan de Zandzuigerstraat te Den Bosch en omstreeks 21.30 uur zag een omstander dat de knapen in de auto inbraken en een navigatiesysteem wegnamen. Deze waarschuwde de politie en op aanwijzen van omstanders konden de twee knapen worden aangehouden. Beide zijn inverzekering gesteld.

MAN ZWAAR GEWOND NA DIEFSTAL BROMFIETS

Rosmalen - Een 48 jarige man uit Rosmalen is op 13 mei 2005 omstreeks 10.30 uur ernstig gewond aangetroffen in zijn schuur bij zijn woning aan de Buskushoeven te Rosmalen. De man is opgenomen in het ziekenhuis in Den Bosch. Het slachtoffer werd gevonden door zijn broer. Uit nader onderzoek bleek dat een bromfiets uit de schuur van de man was verdwenen.

Nadat de, vermoedelijk gestolen, bromfiets was gesignaleerd, bleek een politieman een man bekeurd te hebben voor het rijden zonder helm en deze bleek op de betrokken bromfiets te rijden.

Op 14 mei 2005 is de bestuurder van de bromfiets, een 25 jarige man uit Den Bosch, aangehouden en inverzekering gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss - Een 41 jarige vrouw uit Oss is op 14 mei 2005 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen twv 7 uit een winkel aan de Vierhoeksingel te Oss.