Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (14/5)

TILBURG, 14 mei 2005

Verdachte van poging tot beroving achterhaald door slachtoffer

TILBURG: Gisteravond kreeg de politie omstreeks 21.20 uur een melding dat op de Ringbaan West bij een benzinepomp een poging tot beroving had plaats gevonden. Een jongeman had geprobeerd de scooter van een 24-jarige Tilburger te beroven daarbij suggererend, door zijn hand in zijn broeksband te doen, dat hij een wapen bij zich had. De beroving mislukte en de dader sloeg op de vlucht in de richting van het Rooseveltplein.

Hierop heeft het slachtoffer zijn vader gebeld. Samen zijn ze in de auto van vader de verdachte gaan zoeken. Zij zagen de knul lopen op de Afrikaanderstraat. Toen de verdachte hen in de gaten kreeg, belde hij aan op een adres en vluchtte een woning binnen. De agenten die korte tijd daarna ter plaatse waren zagen dat er een opstootje was tussen de verdachte en het slachtoffer en zijn vader. Het eerdere slachtoffer schopte daarbij de knul en riep daarbij uit: Jij probeert mijn scooter af te pakken, ik zal jou laten zien wat ik met zulke mensen doe. De agenten wisten de zaak te sussen en hebben de rover, een 28-jarige Tilburger, aangehouden. Hij bleek geen vuurwapen bij zich te hebben. Aan het bureau bleek dat het eerdere slachtoffer afzag van aangifte van poging tot beroving. Hij vond dat de verdachte voldoende geschrokken was en zijn lesje wel geleerd had. De verdachte is later op de avond heen gezonden.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: Vanmorgen heeft een hulpofficier van Justitie een 60-jarige man in verzekering gesteld die wordt verdacht van het meerdere keren mishandelen van zijn 42-jarige echtgenote.

De verdachte werd vannacht omstreeks 00.05 uur door de politie aangehouden in zijn woning in de wijk Korvel na een melding van huiselijk geweld. Volgens zijn echtgenote had hij haar een duw gegeven waardoor zij op de grond viel en haar door de keuken gesleept daarbij sloeg hij haar meerdere keren tegen het bovenlichaam. Volgens de aangeefster spelen de mishandelingen al langer en hebben zijn ernstige relatieproblemen. De aangehouden echtgenoot ontkent en zegt zelf door zijn vrouw geslagen te zijn. De verdenkingen tegen hem zijn echter zodanig dat hij is in verzekering gesteld.

547 bekeuringen bij snelheidscontrole N65

TILBURG: Op vrijdag 13 mei 2005 heeft het verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Midden- en West Brabant een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N65 (Tilburg s-Hertogenbosch vv). Van 11:15 uur tot 15:00 uur passeerde 4771 voertuigen de twee radarinstallaties die beide richtingen controleerden. Hiervan overschreden 547 passanten de toegestane snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 147 km per uur.

Politie arresteert 16-jarig meisje voor vervalsen OV-jaarkaart

TILBURG: Een conducteur van NS heeft vrijdagmiddag in de trein op het traject van Eindhoven naar Tilburg een 16-jarig meisje uit Tilburg betrapt die reisde met een vervalste OV-jaarkaart.

De politie heeft het meisje op het Centraal Station van de NS-medewerker overgenomen. Ze had de kaart van haar nichtje gebruikt en haar eigen pasfoto over het origineel geplakt. De politie maakt proces-verbaal op.

19-jarige Tilburger rijdt tegen boom

GOIRLE: Vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, is een 19-jarige Tilburger gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Tilburgseweg. Het slachtoffer reed met zijn auto over de Tilburgseweg, komend uit de richting van het centrum van Goirle en gaan in de richting van de ringbaan Zuid. Hij had kennelijk zijn vertuig niet onder controle en is bij het nemen van een flauwe bocht naar rechts, net voor het viaduct, van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Brandweer en GGD kwamen ter plaatse. Het slachtoffer stapte zelf uit de auto en werd met een hoofdwond en diverse schrammen overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn geen aanwijzingen dat de bestuurder onder invloed verkeerde.

Politie onderzoekt vernielingen

TILBURG: Vannacht hebben vandalen ten minste tien woningen aan de Cor Wortelstraat (3), het Rooseveltplein (6) en de Coba Pulskenlaan(1) beklad met zilveren verfspray. De politie heeft inmiddels van een van de gedupeerden een aangifte opgenomen. Er zijn nog geen getuigen gevonden die iets over de daders kunnen vertellen.

Auteur: Willem van Hooijdonk