Ingezonden persbericht

RENGER PAKT DERDE TIJD OP ZANDVOORT!

Zandvoort, 14 mei 2005 - In de twintig minuten durende kwalificatiesessie voorafgaand aan de Radio 538 Pinksterraces heeft Renger van der Zande vandaag een eerste serieuze tik aan zijn concurrenten uitgedeeld door een derde snelste tijd op de klokken te zetten! Renger, die vanaf het eerste moment snelle rondetijden liet noteren op het 4,307 kilometer lange duinencircuit, verpulverde aan het einde van de sessie zijn snelste tijd en is daarmee één van de belangrijkste kanshebbers om de Pinksterraces op zijn naam te schrijven.

Onder zonnige weersomstandigheden komt Renger snel in zijn ritme en nestelt zich in deze belangrijke sessie gelijk in de top vijf. Halverwege deze kwalificatie komt de kopman van Amersfoort Racing voor een geplande stop naar binnen en laat zich twee nieuwe banden monteren. De dancer uit Nijmegen zet in zijn achtste rondje zijn snelste tijd (1:37.871) en moet voor de eerste race op Pinkstermaandag alleen Regerend Benelux Formule Renault kampioen Junior Strous (1:37.762) en Ricardo van der Ende (1:37.766) voor zich dulden.

Renger: "Helemaal te gek dat ik hier in een ijzersterk deelnemersveld van 22 rijders een derde plaats heb weten te veroveren! Ik kwam erg goed uit de startblokken en ik had een vrije ronde om een supertijd neer te zetten. Wanneer ik halverwege de sessie met nieuw rubber weer op de baan kwam, perste ik nog enkele honderdsten van mijn tijd af en verstevigde hierdoor mijn derde positie. Ik kijk met erg veel vertrouwen uit naar de races van maandag, want met een beetje geluk beland ik twee keer op het podium!"

Kwalificatietraining Formule Renault,
Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 14 mei 2005
1. Junior Strous, 1.37.762
2. Ricardo van der Ende, op 0.004s
3. Renger van der Zande, op 0.104s
4. Patrick Hogan, op 0.333s
5. Bas Lammers, op 0.396s
6. James Jakes, op 0.439s

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com

http://www.rengervanderzande.com/