Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (14/5)

OOSTERHOUT NB, 14 mei 2005

Twee jongens met drugs opgepakt

OOSTERHOUT: Op de Vijzel betrapte de politie in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei omstreeks 02.40 uur, twee jongemannen uit Oosterhout in de leeftijd van 17 en 19 jaar op het gebruik van cocaïne in een portiek. De mannen werden aangehouden. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de vader van de minderjarige verdachte op de hoogte gesteld van het drugsgebruik door zijn zoon. De verdovende middelen (kleine gebruikershoeveelheden) die zij in hun bezit hadden zijn in beslag genomen.

Politie vindt cocaïne bij bestuurder die teveel gedronken had

OOSTERHOUT: Een 22 jarige inwoner van Oosterhout werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 mei omstreeks 03.30 uur, op de Hoofseweg als bestuurder van een personenauto betrapt op het gebruik van alcohol. Hij blies 325 ugl wat overeenkomt met circa 0, 75 promille. De man zal voor deze overtreding worden gedagvaard. Hij had echter dubbel pech toen aan het bureau bleek dat hij verdovende middelen bij zich had. In een schoen en in een broekzak vond de politie twee wikkels gevuld met cocaïne. Hiervoor werd hij door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Kat beschoten met luchtbuks

TERHEIJDEN: Aan de Hoofdstraat werd zaterdagmorgen door de eigenaresse haar kat gewond aangetroffen. Onderzoek door een dierenarts wees uit dat het beestje was beschoten. Vlak naast de halsslagader had hij een schotwond. De politie heeft het vermoeden dat de kat met een luchtbuks is beschoten.

Fuikenzetters op heterdaad betrapt

LAGE ZWALUWE: Twee inwoners van Made in de leeftijd van 47 en 54 jaar zijn zaterdagmorgen op heterdaad betrapt aan de Amer in de buurt van Lage Zwaluwe toen zij fuiken op de vangst aan het controleren waren. De politie nam zon 20 fuiken bij het tweetal in beslag. Tegen de mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bromfietser betrapt op gebruik alcohol

ALMKERK: een 22 jarige inwoner van Andel werd vrijdagnacht op de Woudrichemseweg te Almkerk als bestuurder van een bromfiets betrapt op het gebruik van alcohol. Naast een rijverbod werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Twee Vrouwen slachtoffer van zakkenrollers

KAATSHEUVEL: Op vrijdagochtend werd op de Nieuwe Markt een 44 jarige inwoonster uit Kaatsheuvel het slachtoffer van zakkenrollerij. De vrouw had geld gepind bij een bank en miste kort hierna haar portemonnee met daarin de bankpas. Korte tijd na dit voorval werd met de gestolen pas geld gepind bij een ander bank in Kaatsheuvel. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

DONGEN: Op vrijdag 13 mei werd omstreeks 14.00 uur op de Looiershof te Dongen een vrouw het slachtoffer van zakkenrollerij. De vrouw die in een winkel had gepind werd kort hierna aangesproken door een paar vrouwen. Na dit gesprek miste zij uit haar tas haar portemonnee. Kort na de diefstal werd er met de gestolen pas geld gepind bij een bank in Dongen. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoek zal worden ingesteld.

Motorrijder gewond na aanrijding

RIJEN: Op vrijdagmorgen 13 mei vond op de Tinnegietersweg te Rijen een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een personenauto Een 54 jarige inwoner uit Rijen wilde een inrit in rijden en merkte de tegemoetkomende motorfiets, bestuurd door een 26 jarige inwoner uit Berkel-Enschot, onvoldoende op. De motorfiets botste tegen de auto en de motorrijder werd gelanceerd. In eerste instantie liet de situatie zich ernstig aanzien en werd de motorrijder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Later bleken zijn verwondingen mee te vallen. Hij had enkele lichte kneuzingen en schaafwonden.

Politie houdt man na doorrijding aan

DONGEN: Op de Procureurweg te Dongen vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 13/14 mei een aanrijding plaats waarbij een 47 jarige bestuurder uit die plaats was betrokken. De man was met zijn auto tegen een ander geparkeerd voertuig gebotst en doorgereden. Hij werd korte tijd later in zijn woning aangetroffen en verkeerde kennelijk onder invloed van alcohol. Hierop werd hij door de politie aangehouden. Omdat de man niet in staat bleek een ademanalyse te ondergaan werd hem een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan zal pas over enige tijd bekend zijn. Naar aanleiding van het voorval werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

WAALWIJK: In de nacht van vrijdag op zaterdag 13/14 mei vond een inbraak plaats in een inbraak plaats in een winkel aan de Grotestraat. Door ruit te vernielen kon men binnenkomen. Onbekend is tot op heden wat precies is weggenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk