Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 14 mei

Alkmaar 14-05-2005 - 16.00 uur

Luilak: geen grote incidenten, wel veel vandalisme

Alkmaar, zaterdag 14 mei 2004

De luilaknacht in Noord-Holland Noord is relatief rustig verlopen. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Wel is er veel vandalisme gepleegd. In diverse plaatsen in de regio zijn ramen beklad en vernielingen aangericht. Op veel plaatsen is gericht gesurveilleerd om gevaarlijke situaties te voorkomen. Er zijn in totaal 4 aanhoudingen verricht. Het ging in alle gevallen om jongeren die betrokken waren bij het plegen van vandalisme. Nog eens 10 jongeren kregen een bon omdat ze betrokken waren bij onder andere het besmeuren van panden.

In Alkmaar is op de Bestevaerstraat getracht een groot vuur te ontsteken. De politie kon door tijdig ingrijpen voorkomen dat dit uit de hand liep. De brandweer heeft het vuur snel kunnen doven. Er zijn diverse containerbranden gesticht en er zijn in totaal drie autos op hun kant gezet. Ook zijn bij verschillende scholen en woningen in Alkmaar ruiten ingegooid.

Ook in Heerhugowaard werd straatmeubilair vernield, zoals bushokjes, en sneuvelden diverse ruiten. In Noord-Scharwoude zijn van een school ramen vernield.

In de omgeving Bergen en Schoorl was het relatief rustig. In Egmond aan Zee zijn diverse vernielingen gepleegd in de Voorstraat. Er zijn ruiten van winkels, woningen en bedrijven ingegooid en een geldautomaat is besmeurd. In Heiloo hebben agenten spullen van jeugd in beslag genomen zoals boter en vuurwerk.

In Den Helder is een ruit ingegooid en een woning en auto zijn met verf bespoten. In Julianadorp is straatmeubilair vernield. Op de Duinroosstraat ontstond ruzie naar aanleiding van belletje trekken en eieren gooien. Er vielen wat klappen over en weer. Na bemiddeling van de politie besloten beide partijen het hierbij te laten.Op Texel was het rustig, er is wel een aantal autos de weg opgeduwd. De politie heeft ze weer terug gezet.

In Wieringerwerf is een brand geweest in een zeecontainer en er zijn diverse winkelruiten beklad. Drie jongens kregen een bon wegens baldadigheid. In t Zand werden vier jongens bekeurd wegens het bekladden van woningen. Zij mochten de troep ook zelf schoonmaken.

In Hoorn is straatmeubilair vernield zoals een bushokje en bloembakken. Ook zijn er vele spiegels van autos vernield en zijn er diverse brandjes gesticht. Twee jongens zijn aangehouden omdat ze een container in de brand staken. In Enkhuizen werd een meisje aangehouden omdat ze was betrokken bij het besmeuren van winkelruiten.

Twee jongens aangehouden op verdenking diefstal

Heiloo, vrijdag 13 mei 2005.

Een 13-jarige jongen uit Oudorp en een 14-jarige jongen uit Heiloo zijn op vrijdag om 16.30 uur aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. Zij werden door een medewerkerster van de Thuiszorg aangetroffen bij een van haar cliënten die aan het Klein Barlaken woont. Er wordt vooralsnog niets vermist uit de woning.

Man aangehouden wegens mishandeling

Den Helder, vrijdag 13 mei 2005.

Een 28-jarige man uit Beverwijk is omstreeks 16.00 uur aangehouden in de Burgemeester Ritmeesterweg omdat hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn ex. De man was naar haar woning toegekomen, bedreigde haar met een mes en sloeg zijn ex-vriendin en haar dochter. De man is in verzekering gesteld en krijgt een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

Alkmaar, vrijdag 13 mei 2005.

Op de Laan van Straatsburg is in de middag een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 9 bekeuringen geschreven wegens het overtreden van de snelheidslimiet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Ook zijn er 4 bonnen geschreven wegens het niet dragen van de autogordel.

Graafmachine gestolen

Andijk, vrijdag 13 mei 2005.

Vanaf de Dijkgraaf Grootweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een mini-graafmachine gestolen. De machine stond hier omdat op deze weg aan de beschoeiing wordt gewerkt. Het gaat om een graafmachine van het merk I.H.I, type 35 J. Het is een machine van 3,5 ton.

Kitesurfer maakt klap

Enkhuizen, vrijdag 13 mei 2005.

Een 45-jarige kitesurfer is op het water bij de Kooizandweg tegen een houten wal in het water aan gebotst. Het slachtoffer maakte een flinke klap, maar kon door andere kitesurfers aan wal worden geholpen. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Over zijn verwondingen is niets bekend.

Dronken achter het stuur

Den Helder, vrijdag 13 mei 2005.

Een 61-jarige man uit Blaricum is op de N9 ter hoogte van het Kooijpunt aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De agenten kregen via collegas door dat er over de N9 een automobilist reed die mogelijk onder invloed was. Zij troffen het voertuig aan op de parallelweg van de N9. De bestuurder zat achter het stuur te slapen met naast hem een aangebroken fles drank. De man ontkende te hebben gereden. Hij bleek nog gesignaleerd te staan en zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. De zaak wordt onderzocht.

Bergen, zaterdag 14 mei 2005.

Een 39-jarige man uit Bergen is op de Eeuwigelaan tegen een boom aangereden. Hij bleek teveel te hebben gedronken. De man is aangehouden en er is een bloedproef afgenomen.

Heerhugowaard, zaterdag 14 mei 2005.

Een 41-jarige man uit Amsterdam is omstreeks 1.00 uur op de Westtangent aangehouden omdat hij werd verdacht van het rijden met drank. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Poolse mannen aangehouden

Schagen, vrijdag 13 mei 2005.

Twee 18-jarige mannen uit Polen zijn op vrijdagavond aangehouden op de Provincialeweg omdat zij worden verdacht van het slaan van twee mannen uit Schagen. De aanleiding van de mishandeling is nog niet bekend.

Fietser gewond na aanrijding

Heiloo, vrijdag 13 mei 2005.

Een 60-jarige man uit Heiloo is gewond geraakt nadat hij met zijn fiets ten val kwam. De man fietste over de Stationsweg komende uit de richting van de Breedelaan. Een auto met caravan wilde hem inhalen, maar ging te snel weer naar rechts. Daardoor werd de fietser geraakt en kwam hij ten val. De bestuurder van de auto, een 58-jarige man uit Baexem ging te snel naar rechts omdat hij zag dat vanuit de andere richting verkeer aan kwam rijden. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Bericht van het KLPD:

Dronken speedbootbestuurder

Schagen, zaterdag 14 mei 2005.

Een dronken speedbootbestuurder is zaterdagochtend 14 mei 2005 om 03.30 uur op het kanaal Schagen Kolhorn in de gemeente Schagen met hoge snelheid op een werkbak gevaren. Een aantal van de zes opvarenden raakten hierbij te water. De bestuurder raakte licht gewond en is door de regiopolitie Noord-Holland-Noord overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder een alcoholpromillage had van 1.6.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten zal een strafrechtelijk onderzoek instellen naar de toedracht van het ongeval.

De speedboot voer ter hoogte van de jachthaven Jan Ketel. Aan boord bevonden zich zes opvarenden in de leeftijd van 20 tot 24 jaar. In het kanaal worden werkzaamheden uitgevoerd aan de beschoeiing met 2 metalen werkbakken. Deze bakken waren op de juiste wijze verlicht. De bestuurder en eigenaar van de 200 pk zware speedboot voer vermoedelijk met hoge snelheid tegen de buitenste werkbak aan. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 9 km/uur. Een aantal opvarenden sloeg over boord en konden zichzelf in veiligheid brengen. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Schagerbrug, raakte licht gewond aan het hoofd en zag af van behandeling in het ziekenhuis. De regiopolitie nam hem mee naar het bureau voor een alcoholtest. De uitslag bedroeg 1.6 %o. In de scheepvaart is op dat water slechts 0,8 %o toegestaan. De speedboot was half gezonken en total loss geraakt door de aanvaring.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten, groep Den Helder, zal een nader onderzoek instellen naar de toedracht van het ongeval. Of er zo vroeg gevaren werd in verband met luilak is niet duidelijk geworden.

Controle in De Mare

Alkmaar, vrijdag 13 mei 2005.

Op verzoek van bewoners van De Mare is op vrijdagavond extra toezicht gehouden in het winkelcentrum. Bewoners hebben tijdens een bewonersavond op uitnodiging van de politie aangegeven dat veel frequente controles in het winkelcentrum gewenst zijn. Tijdens deze controle zijn 7 personen bekeurd omdat ze fietsten door het winkelcentrum.

Huiselijk geweld

Den Helder, vrijdag 13 mei 2005.

Een 27-jarige man uit Den Helder is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. Hij heeft haar op de grond gegooid en geschopt en geslagen. De man kreeg een proces-verbaal.

Alcoholcontrole

Alkmaar, vrijdag 13 mei 2005.

In de avond is op de Vondelstraat en op de Kennemerstraatweg een alcoholcontrole gehouden. Van de 274 gecontroleerde bestuurders had 1 persoon anderhalf keer teveel gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Ook is een 19-jarige man uit Schoorl aangehouden omdat hij met hoge snelheid over de Vondelstraat reed met een auto. Hij bleek wel een bromfietscertificaat te hebben, maar geen rijbewijs! De man krijgt een proces-verbaal.

Insluiper

Alkmaar, vrijdag 13 mei 2005.

Tussen 19.00 en 20.30 uur is een insluiper via het balkon een woning aan de Annie M.G. Schmidtstraat in gekomen. Hij heeft een spelcomputer ontvreemd.

Verkeerscontrole

Wognum, vrijdag 13 mei 2005.

In de avond zijn in Wognum op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn zeven bonnen geschreven. Drie wegens te hard rijden, twee omdat de helm niet werd gedragen, 1 keer omdat men door rood licht reed en 1 wegens het fietsen met drie personen naast elkaar.

Aanrijding door bestuurder zonder rijbewijs, mét alcohol

Alkmaar, vrijdag 13 mei 2005.

Een 18-jarige man uit Alkmaar heeft omstreeks 23.00 uur een ongeluk veroorzaakt terwijl hij niet over een rijbewijs beschikt en ook teveel drank had gedronken. De man ging met de auto van een kennis een rondje rijden samen met twee vrienden, een 15- en een 16-jarige Alkmaarder. Hij reed over de Laan van Keulen komende uit de richting van de Schagerweg. Ter hoogte van de Aidastraat verloor hij de macht over het stuur en kwam het voertuig via de middenberm op de andere weghelft terecht. Alle inzittende zijn met letsel (hoofdwonden en nekklachten) naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte, de 18-jarige man, krijgt een proces-verbaal.

Harddrugs

Zwaagdijk, zaterdag 14 mei 2005.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Noorderboekert een auto op een oprit staan waarvan alle lichten brandden. Toen zij poolshoogte namen bleek al snel dat de twee inzittenden onder invloed van drugs verkeerden. Een 15-jarige jongen uit Midwoud en een 18-jarige man uit Oostwoud zijn aangehouden omdat zij ook soft- en harddrugs bij zich droegen. Alle drugs is in beslag genomen en wordt vernietigd. De jongste verdachte is overgedragen aan zijn ouders.

Dronken op de brommer

Den Burg, zaterdag 14 mei 2005.

Een 17-jarige jongen uit De Koog is op de Kogerstraat aangehouden omdat zijn brommer opvallend veel geluid produceerde. Bij de blaastest bleek dat de jongen bijna twee keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.