Politie Drenthe

zaterdag

Assen 14-05-2005

Met drank op tegen een boom
PATERSWOLDE - De politie heeft vrijdagnacht een 22 jarige automobilist uit Yde bekeurd en een dagvaarding voor snelrecht uitgereikt nadat de man, omdat hij naar zijn zeggen moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto, op de Helmerdijk in Paterswolde met zijn auto tegen een bom was gebotst. Onderzoek wees uit dat hij met ruim 1 promille alcohol achter het stuur had gezeten.


- Een 50 jarige automobilist uit Eelde liep zaterdagmorgen vroeg tegen de lamp toen hij op de Loopstukken in Eelde werd onderworpen aan een alcoholcontrole. Hij scoorde 1.2 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht mee naar huis.

Quadbestuurder in de fout
ASSEN - De politie heeft zaterdagmorgen een 29 jarige quadbestuurder uit Assen bekeurd voor "onaangepast" rijgedrag. De agenten zagen de man op de Peeloo, binnen de bebouwde kom, van Assen met grote snelheid een personenauto inhalen. Bovendien had hij, terwijl hij vlak achter een bestelbus reed zijn stuur losgelaten om z'n jas dicht te doen. De man was al eens aangesproken op zijn rijgedrag.

Aanhangwagen gestolen
NIEUW AMSTERDAM - Een 20 jarige inwoner van Nieuw Amsterdam heeft zaterdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn aanhangwagen die hij voor zijn huis aan de Ganzenroer in Nieuw Amsterdam geparkeerd had. Het gaat om een aanhangwagen van het merk HAPERT type D1 met het t=kenteken WX-44-WJ. Er zit een blauwe huif op. Volgens de aangever ligt de waarde rond de 3000 euro.

Wieldoppen autobussen gestolen

MEPPEL - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Vledder in Meppel van twee geparkeerde autobussen van de wieldoppen van de achterwielen gestolen. Om ze er netjes af te krijgen moeten ze met een inbussleutel worden los gedraaid. Volgens de busmaatschappij zijn de wieldoppen standaard te gebruiken op de wielen van vrachtwagens.

Op de bon voor drie pakjes margarine en een potje jam RODEN - De politie heeft vrijdagmiddag een dagvaarding voor snelrecht uitgereikt aan een 40 jarige vrouw uit Assen. Ze was door de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Padkamp in Roden betrapt op de diefstal van drie pakjes margarine en een potje jam. Hij droeg haar over aan de politie.

Politie maakt eind aan vechtpartij
GIETEN - De politie heeft vrijdagavond op De Brink in Gieten de handen vol gehad aan een vechtpartij tussen een tiental jongeren uit Gieten, Veendam en Wildervank. Een van de betrokkenen, een 22 jarige man uit Veendam was zo toegetakeld dat hij naar de dokter moest. Voor de mesten liep het af met een paar schrammen en blauwe plekken. De oorzaak zou een wraakactie zijn vanwege het feit dat een van de vechtersbazen, een 20 jarige man uit Veeendam op vrijdag 6 mei op het Zuiderdiep in Groningen in elkaar geslagen zou zijn. Alle betrokken worden de komende week, afhankelijk van hun rol, als verdachte / getuige gehoord.

Haperend aggregaat oorzaak bootbrand
ROGAT - De brandweer heeft vrijdagavond kunnen voorkomen dat de dieseltank van een jacht in de Hoogeveensevaart bij de sluis in Rogat vlam kon vatten. De 44 jarige eigenaar die met zijn vrouw aan boord van het jacht was wilde gaan bbqen toen hij hoorde dat het aggregaat kuren kreeg. Toen de man het luik, waaronder het aggregaat draaide, opende zouden de vlammen hem tegemoet gekomen zijn. Volgens het onderzoek door de technische recherche van de politie zou de brand een elektrisch technische oorzaak hebben.

Bert Visser ( 0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot dinsdagmorgen 08.00 uur.