Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 140505

BERGEN OP ZOOM, 14 mei 2005

Vrouw slachtoffer van zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Gistermiddag rond het middaguur is een 69-jarige inwoonster van Roosendaal slachtoffer geworden van zakkenrollen. Nadat zij gepind had in de Roselaar, zagen onbekenden kans de rits van het voorvakje van haar tas open te maken en haar portemonnee eruit te halen. Kennelijk hadden ze ook mee kunnen kijken terwijl de vrouw geld gepind had, want binnen een uur was 1600 Euro van haar rekening geplunderd, door te pinnen bij verschillende banken.

Twee Fransen aangehouden voor hennep

WOENSDRECHT: De politie heeft gistermiddag om 16:45 uur een 42-jarige man en een 35-jarige vrouw, beiden Frans en uit Armentieres, voor bezit van 300 gram hennep. De twee werden aangehouden op de Rijksweg A4. Ze verklaarden de hennep voor 900 Euro in Roosendaal te hebben gekocht, niet in een koffieshop, maar bij een particulier.

Politie onderzoekt vechtpartij

ST. WILLEBRORD: De politie onderzoekt een vechtpartij tussen een
50-jarige man uit St Willebrord en een 36-jarige inwoner uit dezelfde woonplaats. De twee kregen vochten met elkaar rond 03:30 uur op de hoek van De Vlaanders en De Gagelrijzen. Wat de aanleiding geweest is en wat er precies is voorgevallen wordt nog onderzocht. Vast staat alleen dat de twee elkaar op straat tegen kwamen terwijl ze in autos reden. Vervolgens zijn ze op voornoemde plaats gestopt, uitgestapt en gaan vechten. Hierbij werd de 36-jarige man vermoedelijk gestoken in zijn borst. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De
50-jarige man is aangehouden. Beiden worden verhoord door de politie. Tevens doet men sporenonderzoek om meer duidelijkheid te krijgen over het voorval.

Politie onderzoekt bedreiging

HALSTEREN: Vanochtend rond 02:30 uur reed een 23-jarige inwoner van Halsteren samen met twee anderen over de Halsterseweg na het stappen naar huis. Op dat moment kwam er een auto langs met drie inzittenden die de fietsers tot stilstand maande. Hier gingen de fietsers niet op in en even later werd de 23-jarige man vastgepakt door een inzittende van de auto, terwijl hij nog aan het fietsen was. Hierop kwam hij ten val. Uit de auto kwamen vervolgens twee nog onbekende mannen, een met een baksteen en de ander met een stuk hout. Ze uitten verschillende bedreigingen naar de 23-jarige jongen en beschuldigde hem ervan eerder op de avond bij een vechtpartij betrokken te zijn geweest. Toen een van de andere fietsers riep dat de politie gebeld was, vertrok de auto met inzittenden weer. De politie onderzoekt de zaak.

Diefstal uit woning

ROOSENDAAL: Uit een woning aan de Parklaan is vannacht een beeld weggenomen dat op de vensterbank stond, aan de voorzijde van de woning. Onbekenden vernielden een ruit om bij het beeld te komen. Het betreft een gipsen beeld, brons van kleur, van een vrouw met een kruik op haar schouder.

Auto gestolen

ROOSENDAAL: Vanochtend tussen 01:00 uur en 09:30 uur is op de Lindenburg een auto gestolen. Het betreft een blauwe Ford Fiesta met een linnen schuif dak. Kenteken van de auto is HV-PV-01.

Auteur: Manfredi Mauro