Cultureel Organisatiebureau Artifex


----------

Broek in Waterland, 29 april 2005

Aqua Musica, Amsterdam ~ Zaterdag 14 mei en zondag 15 mei In dit weekend vindt voor de vierde maal Aqua Musica plaats aan het Oosterdok. Tijdens dit muziekfestijn, georganiseerd door het Muziekgebouw aan 't IJ, kunt u luisteren naar concerten op historische schepen. Nieuw is dat men nu ook speelt op het VOC-schip Amsterdam en in het nieuwe Muziekgebouw. Musici uit binnen- en buitenland werken mee en er klinkt muziek van de 14de tot de 20ste eeuw. Zaterdag 14 mei begint u met koffie/gebak in het Muziekgebouw aan 't IJ waarna een gids u hier rondleidt. Dan volgt een rondvaart door Amsterdam waarbij men u een broodlunch serveert en uw gids ingaat op de muziekgeschiedenis van de stad. Hierna volgt een concert in het VOC-schip Amsterdam en een recital op een van de oude schepen in de Museumhaven. Tijden: 10.45 - 16.15 uur. Prijs: ¤ 80,-. Zondag 15 mei start het programma met een broodlunch aan boord van een rondvaartboot terwijl een gids u vertelt over de muziekgeschiedenis van Amsterdam. Na het afmeren maakt u in het Muziekgebouw aan 't IJ een optreden mee van Cobla La Principal d'Amsterdam, vocalisten van het Egidius Kwartet en dansers. Na een rondleiding door het gebouw wandelt u naar de Museumhaven waar nog een concert volgt op een van de historische schepen. Tijden: 11.15 - 16.30 uur. Prijs: ¤ 80,-.

Trudy Labij voelt zich goed, Den Haag ~ vrijdag 20 mei In het stuk 'Ik voel me goed' toont de sprankelende actrice Trudy Labij haar rijkgeschakeerde talenten. Tijdens een wervelende show wisselen cabaret, komedie met aansprekende liedjes en wijze woorden elkaar af. Zij zingt en acteert zowel uitdagend als gevoelig, modieus en tegelijk op afstand. Kortom een heerlijke avond bruisend theater. Na het diner in Restaurant Saur wandelt u naar de Koninklijke Schouwburg. Tijden: 17.30 - 22.30 uur. Prijs: ¤ 92,50.

Bijzondere restauratieateliers in Haarlem ~ Zaterdag 21 mei en vrijdag 3 juni Met een kunsthistoricus kunt u deze dag in Haarlem kennismaken met bijzondere restauratieateliers van diverse specialisten. Na koffie/gebak in Café-Restaurant XO bezoekt u met een kunsthistoricus Lingbeek & Van Daalen Papierrestauratie, Boeijink & Boekel Schilderijenrestauratie, Bruijs Meubelrestauratie en Brink & Van Keulen Kopergieterij sinds 1948. Deze vier vakbekwame restoratoren zijn gevestigd op Industrieterrein Waarderpolder, waar u per bus arriveert. De lunch serveert men in Restaurant Peter Cuyper. In de middag bezoekt u de atelier/winkel van Willem Schermerhorn waar men zich richt op de verkoop en restauratie van antieke haarden, schouwen en schoorsteenmantels. Boeiend is ook uw bezoek aan het gerenommeerde Andriessen Piano's en Vleugels. Verder ziet u het meubel-restauratieatelier van Dennis le Poole en het glas-in-loodatelier van de firma Schmit. Tijden: 09.30 - 17.00 uur. Prijs: ¤ 80,-.

Theater Tuschinski als architectuurhoogtepunt, Amsterdam ~ Zaterdag 4 juni en zaterdag 11 juni Het interieur van het pas door Pathé gerenoveerde Theater Tuschinski is voor ons land uniek. Unaniem ziet men dit gebouw als een van dé interieurmonumenten van Nederland. Destijds gaf de uit Polen afkomstige Abraham Tuschinski architect Heyman de Jong opdracht voor de bouw van het theater, dat het mooiste in z'n soort moest worden. Ook kunstenaars zoals Jaap Gidding, Willem Kromhout en Cris Bartels waren hier actief. Zij 'stoffeerden' het complex met fraaie wanddecoraties, glas-in-loodramen, tapijten, lambriseringen en meubilair. Na koffie/cake in Tuschinski vertelt kunsthistoricus Max Put u tijdens een dialezing over het leven van Abraham Tuschinski, de achtergronden en de bouw van Theater Tuschinski. Met een architectuurhistoricus bezichtigt u hierna de dan speciaal voor u geopende bioscoop. Tijden: 10.00 - 12.45 uur. Prijs: ¤ 37,50.

Beleef de VOC op het Statenjacht 'De Utrecht', Muiden en Pampus ~ Zaterdag 23 juli, zondag 24 juli, zaterdag 6 augustus en zondag 7 augustus In 2004 liep in de Domstad na een bouwperiode van zes jaar het Statenjacht 'De Utrecht' van stapel. Deze mooi replica werd door vele vrijwilligers aan de hand van originele ontwerptekening uit 1746 nagebouwd. Het schip is geïnspireerd op het gelijknamige oorlogsjacht dat in de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spaanse vloot werd ingezet. Bijzonder is dat 'De Utrecht' de eerste en enige replica van een VOC-schip is die werkelijk kan zeilen. Na de koffieontvangst in de haven van Muiden hijst 'De Utrecht' de zeilen en volgt een heerlijke zeiltocht over het IJsselmeer. Aan boord vertelt een kunsthistoricus over de geschiedenis en de bouw van 'De Utrecht' en haar rol binnen de VOC. Na een broodlunch aan boord bezoekt u deze middag ook Pampus met haar indrukwekkende fort. Ten tijde van de VOC vormde de zandbank Pampus een berucht punt voor passerende schepen van en naar Amsterdam. Het programma eindigt weer in Muiden. Er zijn vier data georganiseerd daar 'De Utrecht' slechts aan een klein aantal gasten plaats biedt. Overigens is het jacht goed toegankelijk en stijlvol ingericht. Tijden: 09.30 - 17.15 uur. Prijs: ¤ 107,50.

Aanmelden:
Indien u zich voor een van deze arrangementen wilt aanmelden, kunt u een e-mail sturen met de arrangementsnaam, uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en het aantal deelnemers naar info@artifex-travel.nl. Tevens kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.artifex-travel.nl. Na ontvangst van uw betaling op giro 61 77 80 of bank 68.66.57.926 (t.n.v. Artifex Travel, De Erven 2, 1151 AS Broek in Waterland) zenden wij u twee weken voor aanvang van het arrangement een schriftelijke bevestiging. Voor meer informatie zijn wij bereikbaar op tel. (020) 620 81 12.



info@artifex-travel.nl