AutoRai

Recordpoging Porsche tijdens Pinksteren

(2-5-2005)
Tijdens het komende pinksterweekeinde organiseert de Porsche 928 Club Nederland een groots internationaal evenement op diverse locaties in Nederland. Hoogtepunt van het evenement is een recordpoging in Raamsdonksveer, waarbij getracht wordt zoveel mogelijk Porsches van het type 928 bij elkaar te brengen.
Tijdens het evenement worden naast een groot aantal Nederlandse bezitters van een Porsche 928 ook tal van buitenlandse 928-eigenaren verwacht. âWij hebben inschrijvingen ontvangen van deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Engeland, Zweden en zelfs uit de USAâ, aldus Louis Voogt, voorzitter van de Porsche 928 Club Nederland.

Het internationale evenement vangt op zaterdag 14 mei aan in Hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten, waarbij âs middags een interessante toerrit in de omgeving wordt verreden. Zondag 15 mei rijden de deelnemers via een toeristische route naar Raamsdonksveer. De deelnemers worden tussen 11.00 uur en 14.00 uur bij het museum âLouwman Collectionâ verwacht. Het oude record is gerealiseerd op een Porsche Clubdag in Engeland, waar 131 Porsches 928 bij elkaar gebracht zijn. De Porsche 928 Club Nederland rekent op meer dan 150 autoâs. Om 16.30 uur zullen de deelnemers vertrekken vanaf het terrein van Louwman en via de A27 en A15 richting Rotterdam rijden.

Alle bezitters van een Porsche 928 kunnen deelnemen aan het evenement, ongeacht of men lid is van de Porsche 928 Club Nederland. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site www.porscheclub928.nl. Deelname aan de recordpoging op zondag is gratis. Ook bezoekers zijn van harte welkom in Raamsdonksveer. Voor een routebeschrijving naar de locatie van de recordpoging, zie: www.louwmancollection.nl.