Gemeente Leiden

Webster University verleent eredoctoraat aan Cees Goekoop, oud-burgemeester van Leiden

Leiden, 26 april 2005 - Webster University, de enige in Amerika geaccrediteerde universiteit in Nederland, maakt bekend dat tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Webster University in de Pieterskerk in Leiden op zaterdag 14 mei 2005 om 15:00 uur aan

mr. Cornelis Hiëronymus Goekoop, oud-burgemeester van Leiden, een eredoctoraat in de rechten zal worden verleend op grond van zijn vele verdiensten voor Leiden, voor de Nederlands-Amerikaanse betrekkingen en voor Webster University.

Cees Goekoop speelde een uiterst belangrijke rol in het totstandkomen van de campus van Webster in Leiden, ruim 20 jaar geleden, onder meer door Webster het bijzondere gebouw aan te bieden waarin de universiteit thans nog is gehuisvest. Hij is sinds 1996 lid van de Raad van Advies van Webster University, een functie die hij thans, bij het bereiken van de leeftijd van 72 jaar, neerlegt.

Dit is de tweede maal dat Webster University een eredoctoraat verleent aan een vooraanstaand Nederlander. De eerste maal viel deze eer te beurt aan de voormalig minister van Sociale Zaken, Dr. Willem Albeda, lid van de Raad van Advies van Webster Leiden vanaf het begin, die zijn eredoctoraat ontving op de thuiscampus van Webster University in St. Louis, Missouri in 1998. Cees Goekoop is de eerste eredoctor van Webster University die zijn eredoctoraat in Leiden ontvangt.

Over Cees Goekoop

Cornelis Hiëronymus Goekoop studeerde rechten aan de Leidse Universiteit. Van 1960 tot 1964 boefende hij de advocatuur. Daarna was hij tot 1976 bedrijfsjurist en Hoofd Marketing bij de Luchthaven Schiphol. In 1976 werd hij Wethouder van Economische Zaken van Amsterdam en in 1980 burgemeester van Leiden. Hij diende Leiden 18 jaar lang als burgemeester. Hij is op tal van manieren maatschappelijk actief geweest, als plaatsvervangend rechter en als lid van tal van besturen in de politieke, zakelijke en kunstwereld. Zo was hij onder meer voorzitter van de Raad voor het Cultuurbeheer en van de Stichting Pieterskerk. Hij schreef een tweetal boeken over de wereld van Homerus.

Enkele eerdere eredoctores van Webster University

Malcolm Forbes, Uitgever & filantroop, 1984
Carl Hahn, Voorzitter Raad van Bestuur Volkswagen, 1987 Valéry Giscard d'Estaing, Oud-president van Frankrijk, 1988 Howard Nemerov, Poet Laureate, 1989
Richard A. Gephardt, Leider Democratische Partij in Amerikaans Huis van Afgevaardigden, 1993 Eileen Collins, Eerste vrouwelijke Space Shuttle commandant, 1996 Simon Wiesenthal, oprichter Jewish Documentation Center, Wenen, 1996 Franz König, Kandinaal-aartsbisschop van Wenen, 1996 Willem Albeda, Nederlands oud-minister van Sociale Zaken, 1998 George H.W. Bush, 41e President van de Verenigde Staten, 1999 Clark Terry, Jazztrompettist, 2000
Paul M. Kennedy, Historicus, 2004

Over Webster University's Graduation Day 2005

De spreker op de jaarlijkse diploma-uitreiking van Webster University op 14 mei a.s. is de heer Adu Advaney, medeoprichter en president van Mexx International. Ongeveer 40 'undergraduate' studenten krijgen bij die gelegenheid hun BA-bul uitgereikt en ca. 70 'graduate' studenten hun MA of MBA bul. De diploma-uitreiking vindt jaarlijks op alle meer dan 100 campuses van Webster University over de gehele wereld plaats op de tweede zaterdag in mei.

Over Webster University

Webster University, gesticht in St Louis, Missouri in 1915, is een geaccrediteerde Amerikaanse universiteit met meer dan 100 vestigingen in tien landen. Momenteel studeren er 20.000 studenten aan een van de werldwijde campuses. Webster University heeft internationaal een bijzondere reputatie vanwege de kwaliteit van de docenten. Webster biedt uitdagende, up-to-date, geaccrediteerde studieprogramma's die inspelen op de leerwensen van traditionele en oudere (voltijd- en deeltijd) studenten en van bedrijven over de gehele wereld.

Webster University Nederland is een van de vier internationale campuses van de universiteit in Europe. Het is de enige in Amerika geaccrediteerde universitaire instelling in Nederland die zowel BA (undergraduate) als MA/MBA (graduate) opleidingen biedt. Sinds Webster in 1983 Amerikaans universitair onderwijs begon aan te bieden in Nederland hebben meer dan 1500 studenten in Leiden hun hun bul uitgereikt gekregen. Afgestudeerden van Webster werken voor tal van interessante en vooraanstaande ondernemingen over de gehele wereld.

Neem voor meer informatie contact op met:

Len Even, directeur

|Webster University              |T: +31 (0)71 516 8000           |
|Boommarkt 1                     |F: +31 (0)71 516 8001           |
|2311 EA Leiden                  |even@webster.nl                 |
|http://www.webster.nl           |                                |
---- --