Gemeente Breda

Parkeergarage Haven gaat dicht

Parkeergarage De Prins.jpg

Zaterdag 14 mei is de laatste dag dat de parkeergarage aan de Haven open is.

De parkeergarage moet wijken voor de aanleg van de Nieuwe Mark.

Automobilisten kunnen na deze datum gebruik maken van parkeergarage De Prins aan de Middellaan 60. Fietsers kunnen tot en met donderdag 19 mei hun fiets in de fietsenstalling aan de Gedempte Haven kwijt. Daarna wordt deze bewaakte stalling verplaatst naar de Kraanstraat 2, tegen de muur bij het KMA-terrein bij het Spanjaardsgat.

De parkeergarage sluit na ruim veertig jaar op zaterdag 14 mei definitief haar deuren.

De parkeergarage Haven is de oudste parkeergarage van de gemeente Breda. De garage werd in 1964 gebouwd en opende in 1965 haar deuren. Met 250 parkeerplaatsen is het ook de kleinste parkeergarage die het parkeerbedrijf van de gemeente Breda exploiteert.

Automobilisten worden via omleidingborden en via het Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) doorverwezen naar parkeergarage De Prins.

Alle gemeentelijke parkeergarages zoals De Prins, de Barones, Concordiagarage en de Chasséparking zijn tijdens de werkzaamheden aan De Nieuwe Mark overigens gewoon bereikbaar. In sommige gevallen gaat dat via een omleidingsroute die met borden is aangegeven.

Fietsenstalling op nieuwe locatie

De fietsenstalling aan de Gedempte Haven wordt vanaf vrijdag 20 mei verplaatst naar een nieuwe locatie aan de Kraanstraat 2. De stalling aan de Gedempte Haven blijft in ieder geval open totdat de nieuwe stalling aan de Kraanstraat helemaal klaar is. De fietsenstalling aan de Kraanstraat krijgt een nieuw loket. De fietsenrekken en de omheining worden overgeplaatst vanaf de Gedempte Haven. De naam van de fietsenstalling verandert overigens niet; die blijft gewoon fietsenstalling Haven. Ook de openingstijden van de fietsenstalling blijven ongewijzigd.

Breda, 3 mei 2005