Ministerie van Justitie

Mededelingen

Uitnodiging Nationale Open dag Dienst Justitiële Inrichtingen 9 mei 2005

Geachte heer/mevrouw,

De hoofddirecteur van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), mr. G. Wouters, opent op 14 mei de Nationale Open dag. Aan de opendag van de justitiele inrichtingen doen 46 locaties mee. Verspreid over het hele land kunnen huizen van bewaring, gevangenissen, tbs-klinieken en justitiële jeugdinrichtingen worden bezocht. Ook de detentiecentra in Zeist en Roermond openen de deuren voor bezoekers. In totaal hebben ruim 8500 mensen zich aangemeld. Inmiddels is de inschrijving gesloten en kunnen bezoekers zich niet meer aanmelden.

Met de Nationale Open dag wil DJI het publiek de gelegenheid geven een inrichting te bekijken. Publiek kan met eigen ogen zien hoe het er aan toegaat in de diverse inrichtingen. Dit kan meer duidelijkheid verschaffen over het leven in een inrichting en eventuele misverstanden wegnemen. Hoewel de Nationale Open dag een gezamenlijke actie is, geeft elke inrichting zelf invulling aan het programma. Dit betekent dat aangeboden activiteiten zoals rondleidingen en presentaties, per locatie kunnen verschillen. In april heeft DJI de Nationale Open dag onder de aandacht gebracht bij het publiek door middel van dagbladadvertenties en radiocommercials.

Met 86 justitiële inrichtingen en meer dan 16.000 medewerkers behoort DJI tot een van de grootste organisaties van Nederland. De Dienst Justitiële Inrichtingen is een agentschap van het ministerie van Justitie. De tenuitvoerlegging van straffen en maatregelen vindt plaats in drie sectoren: sector Gevangeniswezen, sector Justitiële Jeugdinrichtingen, sector TBS en sinds begin 2003 ook binnen de Tijdelijke Directie Bijzondere Voorzieningen.

U bent van harte uitgenodigd om de opening van de Nationale Open dag in Teylingereind te Sassenheim bij te wonen. Aansluitend is er een rondleiding.

Programma

* 9:00 uur Ontvangst

* 9:30 uur Opening

* 9:45-10:30 uur Rondleiding

U kunt zich aanmelden bij het stafbureau van de directie Voorlichting van het ministerie van Justitie, telefoonnummer: 070-3707345. Dit kan tot vrijdag 13 mei 12:00 uur. Tijdens de Open Dag wordt u bij Teylingereind gevraagd naar uw legitimatie en perskaart.

Met vriendelijke groet,

A.M.E. Stordiau- van Egmond

Directeur Voorlichting

Uitnodiging Congres Veilig Ondernemen
4 mei 2005

Geachte heer/ mevrouw,

Op donderdag 12 mei organiseert het Nationaal
Platform Criminaliteitsbeheersing in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid het congres Veilig Ondernemen.

Vanaf 09.00 uur is de ontvangst. Om 10.00 uur is de opening, gevolgd door een gesprek met de ministers Donner van Justitie, Remkes van BZK en staatssecretaris Van Gennip van EZ, alsmede Schraven van VNO-NCW, Hermans van MKB Nederland en Van Lent van het Verbond van Verzekeraars.

Daarna volgt de ondertekening, mede door de heren Visser van de Raad van Hoofdcommissarissen en Pans van de VNG, van het Actieplan Veilig Ondernemen (deel 2) en is de uitreiking van de Veilig Ondernemenprijs. U bent van harte uitgenodigd om het programma bij te wonen in het Nederlands Congres Centrum, Churchillplein 10 in Den Haag. U dient zich vooraf aan te melden bij het stafbureau van de directie Voorlichting (070) 3707345.

Met vriendelijke groet,

A.M.E. Stordiau- van Egmond

Directeur Voorlichting