Gemeente Cromstrijen


09-05-2005

Wandelen en fietsen gecombineerd met kunst in de Hoeksche Waard

Op zaterdag 14 mei wordt in Goudswaard het nieuwe wandelroutenetwerk samen met het kunstproject 'Wegdekdialogen' geopend. Na het succes van het fietsknooppuntensysteem, waarbij 300 kilometer fietsroute is bewegwijzerd, is het dit jaar het 'jaar van de wandelaar' voor de recreatieve gast in de Hoeksche Waard. De nieuw ontwikkelde wandelroutes (ruim 100 km) zijn samengebracht in een boekje. Het kunstproject bestaat uit teksten op het wegdek die zich aaneenrijgen als een gedachtegang over de beleving van het landschap. Een muzikaal omlijste wandeling van een paar kilometer is zaterdag onderdeel van de opening die om 11.00 uur begint bij de haven in Goudswaard. Voor de jeugd is er een ballonnen/gedichtenwedstrijd waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Onderweg wordt voor een hapje en een drankje gezorgd. Iedereen is van harte welkom!

De laatste jaren is de Hoeksche Waard zich in snel tempo op recreatief gebied aan het ontwikkelen. Na fietsen en wandelen wordt volgend jaar de nadruk gelegd op kano-, skeeler-, ruiter- en menroutes. De routes zijn onderdeel van het project Ruimtelijke Inrichting Hoeksche Waard. Dit is een project van de zes gemeenten samen met het Waterschap Hollandse Delta, de Regio Zuid-Holland Zuid, de provincie Zuid-Holland en maatschappelijke organisaties
Samen zetten zij zich in om de waardevolle elementen van de Hoeksche Waard te behouden en tegelijkertijd voor de noodzakelijke dynamiek te zorgen. Binnen het project RIHW stemmen de participanten hun beleid en hun activiteiten voor de Hoeksche Waard op elkaar af. Voor hen is het belangrijk dat zij met hun gebundelde kracht méér bereiken voor de Hoeksche Waard dan wanneer zij ieder voor zich opereren.Voor de provincie Zuid-Holland en voor het rijk is RIHW dé gesprekspartner als het om de Hoeksche Waard gaat.

Ga voor meer informatie over RIHW naar www.rihw.nl