VVV Zuid-Holland Zuid


PERSBERICHT

Hoeksche Waard, 3 mei 2005

Wandelen en fietsen gecombineerd met kunst in de Hoeksche Waard

Niet alleen lángs kunst maar ook óver kunst fietsen en wandelen, dat kan vanaf nu in de Hoeksche Waard.

Op zaterdag 14 mei wordt in Goudswaard het nieuwe wandelroutenetwerk samen met het kunstproject Wegdekdialogen groots geopend. Na het succes van het fietsknooppuntensysteem - 300 km bewegwijzerde fietsroutes - is het dit jaar het 'jaar van de wandelaar' voor de recreatieve gast in de Hoeksche Waard.
De nieuw ontwikkelde wandelroutes (ruim 100 km) zijn samengebracht in een prachtig geïllustreerd boekje.

De combinatie met de opening van het kunstproject is verklaarbaar. Op diverse locaties in de Hoeksche Waard komt de wandelaar of fietser namelijk teksten tegen die zich aaneenrijgen als gedachtegang over de beleving van het landschap.

De laatste jaren is de Hoeksche Waard zich in snel tempo op recreatief gebied aan het ontwikkelen. Na fietsen en wandelen wordt volgend jaar de nadruk gelegd op kano-, skeeler-, ruiter- en menroutes. Met het door gemeenten, waterschap en provincie opgestelde Marketing & Promotieplan timmert de projectorganisatie RIHW hard aan de weg.

Een muzikaal omlijste wandeling van een paar kilometer is zaterdag onderdeel van de opening die om 11.00 uur begint bij de haven in Goudswaard. Voor de jeugd is er een ballonnen/gedichtenwedstrijd waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Onderweg wordt voor een hapje en een drankje gezorgd. Iedereen is van harte welkom!

///EINDE PERSBERICHT///


---

----------------------------------------