Gemeente Oldenzaal


Stichting Oldenzaal-Letland ontvangt burgemeesters Bartava
Gepubliceerd op 10-5-2005

Van woensdag 11 tot zaterdag 14 mei ontvangt de Stichting Oldenzaal Letland de burgemeesters van de samenwerkingsgemeenten Bartava. In totaal zullen acht burgemeesters en een vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën een bezoek brengen aan Oldenzaal. Op woensdag 11 mei, om 16.30 uur, zullen de gasten door de burgemeester van Oldenzaal, de heer F.T.J.M. Backhuijs, op het stadhuis worden ontvangen.

De Stichting Oldenzaal Letland heeft de samenwerkende burgemeesters uitgenodigd naar Oldenzaal te komen naar aanleiding van een bezoek aan Letland in mei vorig jaar. Tijdens dit bezoek bleek dat op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg een schrijnende toestand heerst in Letland. Het doel van het bezoek van de samenwerkende burgemeesters aan Oldenzaal, is kennisoverdracht in de breedste zin van het woord: zij kunnen ervaren op welke manier verstandelijk gehandicapten in de Nederlandse gemeenschap worden ondersteund en begeleid.

Tijdens het driedaagse bezoek zal de delegatie een bezoek brengen aan onder meer een aantal Twentse zorgcentra zoals de Losserhof, de Werkwijzer (leerwerkproject) en aan stichting Avelijn te Oldenzaal.

Begin juni dit jaar zal de Stichting Oldenzaal Letland op haar beurt weer een bezoek brengen aan de samenwerkingsgemeent en Bartava, samen met deskundigen van de Twentse zorgcentra en stichting Avelijn. Hierbij zullen ideeën voor verbetering van de toestand van verstandelijke gehandicaptenzorg in Letland verder worden uitgewerkt.

De Stichting Oldenzaal Letland houdt zich daarnaast bezig met het leveren van goederen voor scholen, openbare gebouwen en opvanghuizen. Hiervoor worden goederen ingezameld zoals school- en kantoormeubilair, vloerbedekking, verf, bedden, computers en printers. Intussen zijn reeds twee transporten naar de
Bartava-gemeenten verzorgd. Deze maand staat een volgend transport op stapel met kantoormeubilair dat beschikbaar is gesteld door de SKO te Oldenzaal.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L. Goossens, voorzitter Stichting Oldenzaal Letland, telefoonnummer: 06-22931993 Terug naar boven