ANBO

Projecten

Boekje Zelfstandig blijven met domotica

14-05-2005

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en het Nationaal Initiatief Duurzame Ontwikkeling (NIDO) geven het boekje 'Zelfstandig blijven met domotica' uit. In dit boekje staan de belangrijkste resultaten uit het onderzoeksprogramma 'In eigen omgeving oud worden'. Onderzocht zijn de mogelijkheden van het duurzaam toepassen van domotica in seniorenwoningen. Domotica is de verzamelnaam voor een combinatie van diensten, apparaten en informatietechnologie op het gebied van veiligheid, comfort en zorg. Om ervoor te zorgen zodat ouderen langer comfortabel en veilig in hun vertrouwde leefomgeving kunnen blijven wonen moet er aan vijf voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden zijn: biedt begeleiding op maat, beperk het extra energiegebruik en kijk vooruit bij het aanbieden van woningen en diensten. Maak verder gedifferentieerde pakketten en bied deze vraaggestuurd aan.

Boekje
In het boekje 'Zelfstandig blijven met domotica' staan de belangrijkste resultaten uit het onderzoeksprogramma, aangevuld met beschrijvingen van praktijkvoorbeelden en interviews met direct betrokkenen. Deze informatie is van belang voor alle partijen die een rol spelen bij het zorgen voor adequate seniorenhuisvesting. Dit kunnen zowel overheden, woningcorporaties als welzijns- en zorginstellingen zijn.
Het boekje 'Zelfstandig blijven met domotica' is uitgegeven door ECN en NIDO. Het is te bestellen op de website
www.ineigenomgevingoudworden.nl. De kosten bedragen 5 (inclusief porto). Ook is het boekje vanaf 10 mei 2005 te downloaden vanaf dezelfde website.

Voor aanvullende informatie over het boekje kunt u terecht op www.ineigenomgevingoudworden.nl. Voor het Ouderenbeleid van de Tweede Kamercommissie: www.zowilikoudworden.nl