Afdeling Communicatie TROS/AVRO

Hilversum, 13-05-2005

Televisie

TWEEVANDAAG

Uitzending: zaterdag 14 mei

Nederland 2, 17.58 uur

ONDERWERPEN
TWEEVANDAAG ZATERDAG 14 MEI Times New Roman


TWEEVANDAAG staat zaterdag 14 mei geheel in het teken van de problemen op Curaçao. De actualiteitenrubriek bezoekt het eiland en gaat 's nachts mee op drugsjacht met de kustwacht en rijdt mee met een politiepatrouille die assistentie verleent bij het opsporen van overvallers.

Op Curaçao, zo blijkt uit gegevens van het Antilliaans Openbaar Ministerie, worden de meeste overvallen gepleegd door jongeren tussen de 18 en 22 jaar. Vorig jaar was het aantal moorden voor een eiland met 130.000 inwoners (net zoveel als Apeldoorn) enorm. Zo'n vijftig mensen werden vermoord. Ook hier namen jongeren tussen de 18 en 22 jaar de meeste moorden voor hun rekening: 17.

Twee jaar geleden werd vliegveld Hato afgesloten voor drugskoeriers. De maatregel is enorm succesvol, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de criminaliteit op het eiland schrikbarend is toegenomen.

Deze week onstond er veel commotie over nieuwe maatregelen van Ministers Pechtold (Koninkrijkrelaties) en Verdonk (Integratie). De ministers willen strengere toelatingseisen voor Antilliaanse jongeren. In TWEEVANDAAG reageert minister Pechtold op de cijfers, de reportage en de commotie die eerder deze week onstond.


Zie ook:
www.tweevandaag.nl

(Onderwerpen onder voorbehoud)