Ingezonden persbericht


Persbericht

Ruurlo, 4 mei 2005

Deelnemersveld Karel Stegeman Toernooi van twaalf naar tien teams

RUURLO - Voor het eerst in de historie van het Internationale Karel Stegeman A-jeugd Toernooi bestaat het deelnemersveld uit tien ploegen in plaats van twaalf. Het toernooi wordt afgewerkt met tien teams, omdat NEC vanwege (na)competitieverplichtigen niet kan deelnemen. Dat werd dinsdag definitief bekend. Ook de organiserende club, VV Ruurlo, speelt niet op het 21ste Karel Stegeman Toernooi. Ruurlo ziet af van deelname, omdat het eerste elftal op tweede pinksterdag (16 mei) een wedstrijd moet spelen die bepaalt of de club degradeert uit de vierde klasse of mogelijk een periodetitel haalt. Bovendien speelt de A1 van Ruurlo op pinksterzaterdag (14 mei) de finale van het KNVB-beker. Het uitstellen van dit duel bleek een moeilijke zaak.

In maart werd de organisatiecommissie van het Karel Stegeman Toernooi al geconfronteerd met het wegvallen van De Graafschap, de verliezend finalist van het afgelopen toernooi. Dit werd opgevangen door Excelsior aan te trekken. Door de afmelding van NEC en Ruurlo schuift Excelsior op van poule B naar poule A. Het toernooi wordt dit jaar gespeeld met twee poules van vijf teams. De Rotterdammers ontmoeten in de poulewedstrijden FK ?ukari?ki Stankom, SC Kriens, IF Elfsborg en FC Midtjylland. In poule B nemen FC Carl Zeiss, FC Honvéd Budapest, Örgryte IS, FC Tescoma Zlín en VVV-Venlo het tegen elkaar op.

Het terugbrengen van het deelnemersveld van twaalf naar tien teams heeft er toe geleid dat de wedstrijden vijf minuten langer gaan duren. In plaats van twee keer 20 minuten wordt er nu twee keer 25 minuten gespeeld.

De debutanten
De debutanten die op zaterdag, 14, zondag 15 en maandag 16 mei deelnemen aan het 21ste Karel Stegeman A-Jeugd Toernooi zijn achtereenvolgens: IF Elsfborg (Zweden), Excelsior (Nederland), FC Honvéd Budapest (Hongarije), FC Carl Zeiss Jena (Duitsland), SC Kriens (Zwitserland), FC Midtylland (Denemarken), VVV-Venlo (Nederland).

Oude bekenden
De winnaar van vorig jaar, FC Tescoma Zlín (Tsjechië), keert opnieuw terug naar Ruurlo. Daarnaast zijn de twee halve finalisten van vorig jaar Örgryte IS (Zweden) en FC ?ukari?ki-Stankom (Servië-Montenegro) opnieuw present. Deze drie clubs completeren het deelnemersveld.

Acht nationaliteiten
Het Internationale Karel Stegeman A-Jeugd Toernooi telt in 2005 acht verschillende nationaliteiten. Tsjechen, Zweden, Serviërs-Montenegrijnen, Hongaren, Denen, Duitsers, Zwitsers en Nederlanders staan garant voor een bonte mengeling van nationaliteiten, culturen en speelstijlen.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IKST-organisator Hans Schurink. Telefoon: 0573 - 45 31 48 Mobiel: 06 - 18 60 75 28 E-mail: hans.schurink@wxs.nl
Website: www.karelstegemantoernooi.nl


---- --