Ingezonden persbericht


Formule Ford kampioenschap

Persbericht

TOTAL presenteert TOTAL Excellium Formule Ford kampioenschap

Voorburg/Oosterhout, 12 mei 2005. TOTAL Nederland N.V. zal vanaf heden op gaan treden als titelsponsor voor het Nederlands en Benelux Formule Ford kampioenschap. Hiermee verbindt TOTAL haar nieuwste product, TOTAL Excellium, direct aan de autosport en volgt hiermee Van Uitert op als klassesponsor van de Formule Ford klasse.

Door de verbintenis van het nieuwe Excellium product onderstreept TOTAL de positieve eigenschappen voor gebruik van de nieuwe brandstof in de autosport. Eigenschappen die perfect passen bij de Formule Ford klasse.

Klassecoördinator Gert Valkenburg is zeer tevreden met de beslissing van TOTAL om de klasse om te dopen tot de TOTAL Excellium Formule Ford klasse. "Het ontbreken van een klassesponsor zag ik als één van de laatst ontbrekende puzzelstukjes. Het veld groeit gestaag met veel jonge rijders en er heerst een hele positieve en competitieve sfeer. Het is goed om te zien dat TOTAL op deze manier zal bijdragen aan het continuerende succes van de beste opstapklasse voor jong talent in Nederland."

De sponsoring van TOTAL zorgt ervoor dat de klasse financieel stabiel is en dat de races om het TOTAL Excellium Formule Ford kampioenschap dit seizoen uitgebreid op televisie te zien zullen zijn in het programma RTL Autosport op RTL 5.

De eerste race waarin de Formule Ford klasse onder haar nieuwe naam zal starten is tijdens de Pinksterraces op 14 en 16 mei op Circuit Park Zandvoort. Tijdens dit weekeinde zullen er maar liefst 2 races verreden worden om het TOTAL Excellium Formule Ford kampioenschap.

Voor de redactie:
Meer informatie over het TOTAL Excellium Formule Ford kampioenschap wordt u graag gegeven door

Gert Valkenburg, telefoon 06-53171778.


---- --