Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RENGER GAAT SPANNEND PINKSTERWEEKEND TEGEMOET!

Zandvoort, 13 mei 2005 - Komend weekend wordt alweer de derde ronde om het Nederlands Formule Renault 2.0 verreden. Ditmaal bevolken maar liefst 24 jonge talenten uit het binnen- en buitenland het circuit van Zandvoort, waar de traditionele Radio 538 Pinksterraces worden georganiseerd. Niet alleen vele toppers uit het Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap zullen het 4,307 kilometer lange duinencircuit aandoen, maar ook rijders uit het Franse kampioenschap geven acte de presence. Voor Formule Renault coureur Renger van der Zande beloofd het een spannend weekend in vele opzichten te gaan worden. De kopman van Van Amersfoort verdedigd niet alleen zijn goede klassering in het kampioenschap, maar wil vooral deze stijgende lijn gedurende de Pinksterraces voortzetten. Renger wordt hierin mede ondersteund door maar liefst 140 gasten uit de kring van Q Dance, Go Fast en Men_at_Work.

Het talent uit Nijmegen zat de voorbije weken niet bepaald stil. Zo kwam hij in actie op het circuit van Spa-Francorchamps en Oschersleben voor respectievelijk het Nederlands en Duits kampioenschap en gebruikte Renger daarnaast het Nederlands en Europese kampioenschap in de 125cc schakelkarts als training voor de autosport. De jonge karter, die na een drukke periode de afgelopen week bewust wat gas terug heeft genomen, zal vandaag (vrijdag) nog de nodige afstellingmogelijkheden van zijn bolide testen. Morgen wil Renger zich in de top 3 kwalificeren voor de twee races op Pinkstermaandag.

Renger: "Ik was blij dat ik gisteren (donderdag) weer achter het stuur van mijn bolide mocht kruipen. Ik heb gelijk de grenzen van het circuit opgezocht, want het zal hier tijdens de kwalificatiesessie om tienden van seconden gaan. Het is echt cool om te zien dat 24 rijders zich hebben ingeschreven voor deze belangrijke races. Er staat dit weekend voor mij veel op het spel. Ik wil mij met de beste van dit internationale gezelschap kunnen meten zodat ik op maandag opnieuw het podium kan betreden! Met de support van mijn vele schare fans en sponsors heb ik er alle vertrouwen in dat ik mijn doelstelling voor de Pinksterraces zal gaan realiseren. Ik ben er klaar voor!"

Programma Radio 538 Pinksterraces (Zandvoort) Formule Renault 2.0

Zaterdag 14 Mei
11:30-11:50KwalificatieFormule Renault 2000

Maandag 16 Mei, 2e Pinksterdag
10:30-11:10Race 1Formule Renault 2000 (12 ronden)
17:00-17:40Race 2Formule Renault 2000 (12 ronden)