Ingezonden persbericht


Persbericht

Ruurlo, 9 mei 2005

Go Ahead toegevoegd aan deelnemersveld Karel Stegeman Toernooi

RUURLO - Go Ahead Eagles is op het allerlaatste moment toegevoegd aan het deelnemersveld van het Internationale Karel Stegeman A-jeugd Toernooi. Deze ontwikkeling heeft er bovendien voor gezorgd dat ook Ruurlo, na een aanvankelijke afmelding, present is op het eigen toernooi. Aan de vooravond van de 21ste editie van het Karel Stegeman Toernooi is het deelnemersveld daarmee weer teruggebracht naar de gebruikelijke twaalf ploegen.

Vorige week zag het er nog naar uit dat het Karel Stegeman Toernooi voor het eerst in haar geschiedenis van start zou gaan met tien teams. De terugval in het aantal deelnemers had te maken met de afzegging van NEC. De Nijmegenaren moesten het Ruurlose toernooi laten schieten vanwege (na)competitieverplichtingen. Ook Ruurlo had moeite om een elftal op de been te brengen voor het eigen toernooi. Het eerste elftal, waarin een aantal jeugdspelers zitten die ook vertegenwoordigd zijn in de Karel Stegeman Selectie moet op pinkstermaandag namelijk nog een competitiewedstrijd spelen. Dit duel is van groot belang, aangezien vierdeklasser Ruurlo nog altijd verwikkeld is in een felle degradatiestrijd. Ook de A1 van Ruurlo had op 'pinksterzaterdag' haar verplichtingen, er stond een bekerfinale op het programma tegen de A1 van Dinxperlo. Nadat NEC zich had teruggetrokken, besloot ook Ruurlo niet deel te nemen aan het Karel Stegeman Toernooi, daarmee zou het aantal teams per poule weer gelijk zijn, namelijk tien.

Inbreng van Kon. UD
De aanmelding van Go Ahead Eagles gooide het alternatieve scenario echter alsnog om. Ruurlo kreeg het voor elkaar dat de bekerfinale van de A1 werd verplaatst naar woensdag 18 mei. Dit maakte de weg vrij voor deelname. De Karel Stegeman-selectie van VV Ruurlo wordt overigens wel op enkele plaatsen versterkt met spelers van Koninklijke UD uit Deventer. Hiermee wordt het Deventer inbreng op het Karel Stegeman Toernooi plotseling erg groot. De contacten met de Kon. UD werden door Wouter Schouten snel gelegd. Schouten is speler van het eerste elftal van de eersteklasser uit Deventer, bovendien is hij trainer van de Karel Stegeman-selectie.

Oude bekende
Go Ahead Eagles is een oude bekende, de club kwam vier keer eerder naar Ruurlo. In 1998, 1999, 2000 en 2003 speelden de Deventenaren op het Karel Stegeman Toernooi. In haar debuutjaar eindigden de Eagles verrassend op de tweede plaats, het Hongaarse Vasas SC hield de Go Ahead van toernooiwinst af. In 1999 eindigde Go Ahead Eagles als vierde. De knappe prestaties van de eerste twee jaar kon de club in 2000 en 2003 niet evenaren.

De debutanten
De debutanten die op zaterdag, 14, zondag 15 en maandag 16 mei deelnemen aan het 21ste Karel Stegeman A-Jeugd Toernooi zijn achtereenvolgens: IF Elsfborg (Zweden), Excelsior (Nederland), FC Honvéd Budapest (Hongarije), FC Carl Zeiss Jena (Duitsland), SC Kriens (Zwitserland), FC Midtylland (Denemarken), VVV-Venlo (Nederland).

Clubs op herhaling
De winnaar van vorig jaar, FC Tescoma Zlín (Tsjechië), keert opnieuw terug naar Ruurlo. Daarnaast zijn de twee halve finalisten van vorig jaar Örgryte IS (Zweden) en FC ?ukari?ki-Stankom (Servië-Montenegro) opnieuw present. Deze drie clubs completeren, samen met Go Ahead Eagles en Ruurlo, het deelnemersveld.

Acht nationaliteiten
Het Internationale Karel Stegeman A-Jeugd Toernooi telt in 2005 acht verschillende nationaliteiten. Tsjechen, Zweden, Serviërs-Montenegrijnen, Hongaren, Denen, Duitsers, Zwitsers en Nederlanders staan garant voor een bonte mengeling van nationaliteiten, culturen en speelstijlen.

Poulewedstrijden en finale
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei worden de poulewedstrijden afgewerkt op sportpark 't Rikkelder aan de Fürstenauerstraat 2 in Ruurlo. Vrijdag beginnen de duels om 16.00 uur en op zaterdag om 10.30 uur. Zondag is de laatste dag van het Karel Stegeman Toernooi, de eerste wedstrijden staan om 10.30 uur op het programma. De finale wordt om 16.30 uur gespeeld.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IKST-organisator Hans Schurink. Telefoon: 0573 - 45 31 48 Mobiel: 06 - 18 60 75 28 E-mail: hans.schurink@wxs.nl
Website: www.karelstegemantoernooi.nl


---- --