Politie Drenthe

zondag

Assen 15-05-2005

Politie meldt hoogbejaarde automobilist aan voor rijproef

EES - De politie heeft zaterdagmiddag een 81 jarige automobilist uit Emmen bekeurd en hem een zogenaamde vordering ex artikel 130 van de Wegenverkeerswet aangezegd. De man sloeg op de N34 ter hoogte van Ees linksaf, is strijd met een verbod om op de autoweg linksaf te slaan. Een tegemoetkomende automobilist raakte de Emmenaar nog net maar kon door heftig remmen en naar links te sturen erger voorkomen. Volgens artikel 130 van de WVW kan het CBR in Rijswijk van iemand van wie de politie vermoedt dat hij als "houder van een rijbewijs niet langer beschikt over de rijvaardigheid dan wel de lichamelijke of geestelijke gesteldheid die vereist is voor het besturen van een motorvoertuig" verplichten mee te werken aan een rijproef.

Reeën slachtoffer verkeer
RUINEN / ROLDE / SCHIPBORG - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Drenthe vier reeën doodgereden. Een 44 jarige automobilist uit Ruinen kon op de Gijsselterweg in Ruinen een plotseling overstekende reebok niet ontwijken.
Op de N33 bij Rolde kreeg een 28 jarige vrouw uit Gieten een ree voor de auto en een 20 jarige automobilist uit Assen botste op de N34 bij Schipborg op een overstekende ree.
Alle betrokken auto's liepen forse schade op.

Rijden zonder rijbewijs
NORG - De politie heeft zaterdagmiddag op het Zandvoort in Norg een 69 jarige automobilist uit die plaats bekeurd omdat hij zonder rijbewijs achter het stuur zat. De man zei dat hij ook wel wist dat zijn rijbewijs door de rechter ongeldig was verklaard maar hij moest alleen maar even naar de winkel. Bij controle bleek ook nog dat hij in een onverzekerde auto reed.

Onverzekerd op de bromfiets
HOOGEVEEN - De politie heeft zaterdagavond op de Reviusweg in Hoogeveen een 28 jarige bromfietsster van de weg gehaald. Ze viel de agenten op omdat ze geen helm droeg. Bij controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was en omdat de vrouw zich niet kon legitimeren is ze meegenomen naar het bureau. Nadat haar identiteit was vastgesteld en haar voor de overtredingen proces verbaal was aangezegd is ze weer in vrijheid gesteld.

Politie sluit hennepkwekerijtje
SMILDE - De sterke weedlucht bracht de politie op het spoor van een hennepkwekerij op de slaapkamer van een woning aan de Koningin Julianastraat in Smilde. Toen de agenten aan de deur kwamen in verband met een inbraakmelding viel ze direct de geur van hennepplanten op. Daarnaar gevraagd verklaarde de bewoner dat hij inderdaad een kwekerijtje runde op een van de slaapkamers. De man verzorgde 48 planten. Volgens hem voor eigen gebruik.
Samen met iemand van de gemeente is de zaak ontmanteld. De bewoner komt de komende week naar het bureau voor het afleggen van een verklaring.

Politie haalt lastige klant uit kroeg
ASSEN - Een 41 jarige inwoner van Emmen is na een nachtje op het politiebureau met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd. De man had zich door zijn gedrag onmogelijk gemaakt in een horecabedrijf aan de Brinkstraat in Assen. Toen hij zich, ook na herhaaldelijk vorderen niet wilde verwijderen heeft de politie hem er uit gehaald en aangehouden. De man is na voorgeleiding ingesloten.

Gestapo roepen tegen politie is belediging
ASSEN - De politie heeft zaterdagnacht in de Mulderstraat in Assen een 21 jarige man uit Assen aangehouden wegens belediging en na voorgeleiding ingesloten. De man maakte deel uit van een groepje jeugd en riep tegen surveillerende agenten, zonder dat daar aanleiding toe was, "Gestapo". Hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot dinsdagmorgen 08.00 uur.