Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Snelheid van Ardi van der Hoek in Porsche GT3 Cup niet beloond

Zandvoort / 's Gravendeel, 16 mei 2005 - Ardi van der Hoek kijkt met gemengde gevoelens terug op de derde en vierde race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, verreden tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. "De snelheid is er, maar de resultaten blijven nog achter", aldus de coureur uit 's Gravendeel.

Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort reed Ardi van der Hoek met een nieuwe teamgenoot; Guus Backelandt verving Bas Schothorst.

De eerste race van het weekeinde eindigde in een grote teleurstelling. Het duo kwam aanvankelijk als vijfde over de finish, na vanaf de negende startpositie te zijn vertrokken. Tijdens de technische controle werd de Porsche GT3 Cup van Ardi en Guus echter afgekeurd. Ardi: "De Technische Commissie ontdekte dat onze auto was voorzien van een ABS-pomp van een Porsche Boxster. Dat was voor ons een grote verrassing, in negatieve zin. Wij hebben de auto in deze staat gekocht en nooit naar de pomp van het ABS-systeem gekeken. We werden gediskwalificeerd. Dit is vreselijk balen, vooral omdat wij er niets aan kunnen doen."

Op maandagochtend kwamen de snelste rijders van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, waaronder Ardi, in actie tijdens de Top 10 kwalificatie. Tien rijders kregen elk slechts één ronde de tijd om een snelle rondetijd neer te zetten, die bepalend was voor de startposities van de tweede race. Ardi van der Hoek reed een prachtige ronde; hij reed de op drie na snelste trainingstijd, goed voor de vierde startpositie. Ardi was sneller dan bekende coureurs als Duncan Huisman en Michael Bleekemolen. Bij de start van de race verloor Ardi een aantal plaatsen. "Ik kon niet overschakelen van de eerste naar de tweede versnelling", blikte hij terug. "Inhalen is moeilijk in deze competitieve cup, ik kon daardoor in de race maar een enkele plaats goedmaken." Ardi van der Hoek kwam als tiende de pits in, waarna Guus Backelandt de race als achtste hervatte. Het duo werd uiteindelijk achtste. "Er had dit weekeinde meer ingezeten, dat mag duidelijk zijn", aldus Ardi. "Ik heb wel weer laten zien dat ik in deze klasse thuishoor. Ik ben blij met mijn vierde trainingstijd, daarnaast reed ik de vierde rondetijd in de tweede race. Ik hoop dat ik tijdens de Masters of Formula 3, op 11 en 12 juni op Circuit Park Zandvoort, iets moois kan laten zien aan de tienduizenden toeschouwers."

Uitslag eerste race: 1. Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen, 26 ronden in 56:26.405; 2. Tim Coronel en Menno Kuus, op 0.363; 3. Rory Bertram en Paul Vahstal, op 4.164; gediskwalificeerd: Ardi van der Hoek en Guus Backelandt. Uitslag tweede race: 1. Duncan Huisman en Olaf Manthey, 26 ronden in 50:43.616; 2. Rory Bertram en Paul Vahstal, op 1.004; 3. Paul van Splunteren en Bernhard ten Brinke, op 2.038; 8. Ardi van der Hoek en Guus Backelandt, op 1 ronde. Stand na vier races: 1. Tim Coronel 71; 2. Rory Bertram 56; 7. Ardi van der Hoek 32.
---
Voor de redactie: Voor nadere inlichtingen: Ardi van der Hoek, tel. 06 526 13 300.


---- --