Ingezonden persbericht

NIGERIA MAAKT DEELNEMERSVELD TERBORG TOERNOOI ROND

Het landenteam van Nigeria is de achtste deelnemer aan het 26e internationale A-jeugdvoetbaltoernooi in Terborg. Met het vastleggen van deze Afrikaanse ploeg heeft de organisatie van het sterk bezette jeugdvoetbaltoernooi in de Achterhoek het deelnemersveld nu rond.

Nigeria is ook deelnemer aan het WK Jeugd Voetbal 2005 dat deze zomer wordt gehouden in Nederland. Evenals het landenteam van China, dat ook deelneemt aan het jeugdvoetbaltoernooi in Terborg, ziet Nigeria het Terborg Toernooi als een uit- stekende voorbereiding op het WK Jeugd Voetbal 2005 in Nederland. Nigeria won de WK-kwalificatiereeks in het continent Afrika.

De volgende acht ploegen nemen deel aan het Terborg Toernooi:

. Ajax
. Feyenoord
. PSV
. Hertha BSC (Duitsland)
. Boca Juniors (Argentinië)
. Atletico Mineiro (Brazilië)
. China
. Nigeria

Het 26e internationale jeugdvoetbaltoernooi in Terborg wordt gehouden op:

vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei 2005

op de velden van sportcomplex De Paasberg (voetbalvereniging Terborg) in het Achterhoekse Terborg. Dit ligt vijf minuten rijden vanaf Doetinchem. Meer informatie is te vinden op de website: www.terborgtoernooi.nl.

Het Terborg Toernooi is één van de weinige jeugdvoetbaltoernooien waar de traditionele Nederlandse top drie aan deelneemt: Ajax, Feyenoord én PSV.

Hertha BSC is speciaal voor het Terborg Toernooi door de Duitse voetbalbond (DFB) vrijgesteld van de Duitse competitie om mee te mogen doen aan het sterk bezette jeugdvoetbaltoernooi in de Achterhoek. De ploeg uit Berlijn heeft nu al een straatlengte voorsprong op de rest van de concurrentie in de Duitse competitie.

Het Zuid-Amerikaanse Boca Juniors (Argentinië) is wereldkampioen én titelverdediger van het Terborg Toernooi. De Argentijnen beschikken over een zeer sterke, disciplinair spelende en keiharde, maar fair spelende, jeugdploeg.

Na jarenlange deelname van Cruzeiro (Brazilië), is dit jaar door het organisatie- comité besloten om landgenoot Atletico Mineiro deel te laten nemen aan het Terborg Toernooi. De jeugdploeg van deze Braziliaanse deelnemer is één van de sterkste voetbalploegen uit Brazilië (Hofleverancier van Brazilië Onder-20).

De organisatie van het Terborg Toernooi is er bijzonder trots op dat er twee sterke landenteams deelnemen aan het jeugdvoetbaltoernooi die ook uitkomen op het WK Jeugd Voetbal 2005, dat wordt gehouden in Nederland.
Het stugge, maar ook zeer disciplinair spelende, China is een zeer sterke opponent. Het exotische en swingende Nigeria zal met haar eigen speelstijl een attractie worden tijdens het 26e internationale jeugdvoetbaltoernooi in Terborg.

Beide landenteams hebben aangegeven dat deelname aan het Terborg Toernooi een uitstekende voorbereiding is op deelname aan het WK Jeugd Voetbal 2005 in Nederland.

Het landenteam van China is tijdens het WK Jeugd Voetbal 2005 in Nederland ingedeeld in groep B met Oekraïne, Panama en Turkije (speelstad Utrecht).

Nigeria is tijdens het WK Jeugd Voetbal 2005 in Nederland ingedeeld in de zeer sterke groep F, met de tegenstanders Brazilië, Zuid-Korea en Zwitserland (speelstad Emmen).

De loting van het Terborg Toernooi vindt plaats op woensdag 13 april 2005. Dan zal bekend worden gemaakt welke ploegen tegen elkaar uitkomen in twee poules.

Vele topclubs hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan het internationale A-jeugdvoetbaltoernooi in Terborg. Zo waren onder anderen de volgende voetbalclubs actief: Ajax, Feyenoord, PSV, Barcelona, Benfica, Boca Juniors, AC Milan, Inter Milan, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, De Graafschap, Vitesse, Cruzeiro Valencia, Fenerbahce, Schalke '04, Aston Villa, Atletico Madrid, Celtic, en de nationale teams van onder anderen: U.S.A., Japan, Burkina Faso en Joegoslavië.

Ook vele nationale én internationale topvoetballers waren de afgelopen jaren te bewonderen op het internationale A-jeugdvoetbaltoernooi in Terborg, zoals: Rafaël van der Vaart, Wesley Sneijder, Maxwell, Steven Pienaar, Richard Knopper, Maarten Stekelenburg, Denny Landzaat, Kevin Bobson, Jan Vennegoor of Hesselink, Heurelho Da Silva Gomes, Remco van der Schaaf, Theo Janssen, Jhon van Beukering, Mamadou Zongo, Matthew Amoah, Thiago Motta, Jose Manuel Reina Paez, Collins John, Mario Melchiot, Robby Keane, Patrick Berger, Shay Given, Lars Ricken, Niels Oude Kamphuis en Ajax-talent Daniël de Ridder.

---E I N D E P E R S B E R I C H T---



Ingezonden persbericht