Digitale Gemeente Houten

Nacht van Gebed op 20 mei

zaterdag 14 mei 2005 - Bron: Alice van der Veen

Sinds 1989 wordt in verschillende plaatsen in België en Nederland een Nacht van Gebed georganiseerd, dit jaar van vrijdag op zaterdag 20/21 mei van 22.00 uur tot 06.00 uur.

De Nacht van Gebed is een initiatief van de stichting Open Doors, die zich wereldwijd inzet voor ondersteuning van christenen in landen waar sprake is van verdrukking of vervolging.

In ruim vijftig landen ervaren christenen discriminatie, vervolging, gevangenschap, tekort aan lectuur, enz.

De bedoeling van deze gebedsnacht is dat men zich door gebed inzet voor geloofsgenoten, die véle nachten moeten doorbrengen in gevangenissen of politiecellen.
In 2004 deden 4.000 mensen op 217 plaatsen mee. Dit jaar gaan ruim vierduizend mensen van verschillende kerkelijke achtergronden samen de nacht biddend doorbrengen.

Na een algemene inleiding worden videofragmenten vertoond, afgewisseld met tijden voor gebed en pauzes. De videobeelden gaan over landen waar christenen om hun geloof worden vervolgd of verdrukt.

Enkele reacties van deelnemers aan vorige gebedsnachten: Wat leven vervolgde christenen dicht bij de Heer; een voorbeeld voor ons! Deelname is erg geloofsopbouwend. Het was helemaal niet saai; integendeel. Slechts één probleem: de nacht was te kort!

De organisatoren hopen dat uit alle kerken deelnemers aanwezig zullen zijn!

U wordt uitgenodigd om de Nacht van Gebed bij te wonen in: Nieuwoord, Notengaarde in Houten.
Aanvang 22.00 uur en het eindigt om 6.00 uur.
Contactpersoon: Alice van der Veen tel 030-6342134

De Nacht van Gebed gaat vooraf aan de Zondag voor de Lijdende Kerk - de eerste zondag na Pinksteren. Op deze dag wordt in vijftienhonderd kerken in Nederland en België, in preek en liturgie aandacht gevraagd voor christenen, die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).