Gemeente IJsselstein


Koningin Beatrix viert Zilveren Regeringsjubileum in IJsselstein vrijdag, 18 maart 2005 - 14:05 CET

Vrijdagmiddag 20 mei a.s. verwelkomt IJsselstein Koningin Beatrix. Verheugd heeft burgemeester mr.drs. Th.E.M. Wijte deze mededeling van de Commissaris van de Koningin ontvangen.

Hare Majesteit de Koningin IJsselstein heeft al meerdere malen koninklijk bezoek gehad. In 1971 bracht Koningin Juliana een bezoek aan onze stad en Koningin Beatrix in september 1983. Het is een grote eer dat Koningin Beatrix wederom IJsselstein bezoekt om samen met onze inwoners haar Zilveren Regeringsjubileum te vieren. Het benadrukt de band die onze stad al eeuwenlang onderhoudt met het Koningshuis van Oranje-Nassau. De komende weken worden gebruikt om een programma samen te stellen, zodat wij de Koningin in een kort tijdbestek een goed beeld kunnen geven van IJsselstein en haar inwoners.

Op 30 april 2005 is het precies 25 jaar geleden dat Hare Majesteit Koningin der Nederlanden werd. Vanaf eind april tot eind 2005 wordt er, verspreid over het Koninkrijk, een aantal activiteiten georganiseerd. Een onderdeel van de festiviteiten is het bezoek dat de Koningin aan elk van de provincies zal brengen.