Ingezonden persbericht


Sterke poule-indeling terborg toernooi

Tijdens de drukbezochte loting van het 26e internationale A-jeugdvoetbaltoernooi in het Achterhoekse Terborg, zijn woensdag twee zeer sterke poules geloot.

De loting werd verricht door onder andere de heer Van Balveren, wethouder sportzaken van de nieuwe gemeente Oude IJsselstreek en Jan Gratama, Centre Director van speelstad Doetinchem tijdens het WK Jeugd Voetbal 2005.

De indeling van de poules is als volgt:

BIEZE POULE

Boca Juniors
Nigeria
Feyenoord
PSV

SETPOINT POULE

Atletico Mineiro
China
Ajax
Hertha BSC

Het internationale A-jeugdvoetbaltoernooi wordt gehouden op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei 2005 op Sportcomplex De Paasberg in Terborg. De aftrap van het Terborg Toernooi is vrijdag 20 mei om 16.15 uur met een voorwedstrijd tussen Oud De Graafschap en het Streekteam Oude IJsselstreek. Enkele spelers van Oud De Graafschap die waarschijnlijk acte de presence zullen geven, zijn onder andere 'Mister De Graafschap' Guus Hiddink, Jan Vreman, Erik Redeker, René Hiddink, John Leeuwerik, Cor Peitsman, Henk Koenders, Hein Schreur en Joop Doornebosch. Oud-speler Gerrie Veerman heeft de technische leiding in handen.

Na de voorwedstrijd volgen vrijdagavond de volgende poulewedstrijden (wereldkampioen en titelverdediger Boca Juniors uit Argentinië opent tegen PSV):

17.25 uur Boca Juniors - PSV
18.20 uur China - Hertha BSC
19.15 uur Nigeria - Feyenoord
20.10 uur Ajax - Atletico Mineiro

De finale van het Terborg Toernooi zal zondagmiddag 22 mei om 17.15 uur aanvangen. Het tijdstip van de finale is verzet vanwege de competitiewedstrijd De Graafschap - Vitesse die 's middags in stadion De Vijverberg wordt gespeeld. Hierdoor hebben de bezoekers aan die wedstrijd ruimschoots de tijd om de finale van het Terborg Toernooi bij te wonen.

Tijdens de drie toernooidagen zal een grote Voetbalkaravaan Sportcomplex De Paasberg opfleuren. Dit naar aanloop van het WK Jeugd Voetbal 2005 dat komende zomer in Nederland wordt gehouden. Doetinchem is een van de speelsteden van het WK Jeugd Voetbal 2005. De Voetbalkaravaan biedt tal van attracties zoals het 'panna-veld' en 'Dikke Bertha'. Hierbij wordt gemeten hoe hard iemand schiet.

-----------------------------------------E I N D E P E R S B E R I C H T--------------------------------------------------

Voor meer informatie omtrent bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met: Vidal Horjus (Manager PR - en media-activiteiten)
Tel: (06) 50 28 43 00 Kijk ook op: www.terborgtoernooi.nl


---- --