Gemeente Dordrecht


---

Plannen Gezondheidspark aangescherpt

Inloopmiddag op 20 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur

Leo den Otter

Het college van B en W ondersteunt de aangescherpte plannen voor het Gezondheidspark Dordrecht. Het Gezondheidspark krijgt - zoals het er nu uitziet - 16 tot 18 bouwlagen in plaats van 24. Ook is het plan om 850 parkeerplaatsen onder een verhoogd maaiveld aan te leggen. De looproute (esplanade) komt dan twee meter hoger te liggen. De aanpassingen hebben per saldo geen financiële gevolgen, maar wijken enigszins af van het stedenbouwkundig plan dat de raad vorig jaar goedkeurde.
De esplanade vormt een rechtstreekse verbinding tussen de hoofdingang van het ziekenhuis en de hoofdingang van de Sportboulevard. De samenhang tussen zorg en sport wordt hierdoor extra benadrukt. In de sportzone achter Aquapulca is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van de parkeergarage. In september start de aanleg van de hoofdinfrastructuur in het gebied.

Inloopmiddag
De voorbereidingen voor de bouw van het Gezondheidspark zijn in volle gang. Gemeente, Albert Schweitzer ziekenhuis en AM Vastgoed organiseren op vrijdag 20 mei van 14.00 - 18.00 uur een inloopmiddag voor belangstellenden over het Gezondheidspark. Daarbij is ook aandacht voor de fasering van de werkzaamheden. De inloopmiddag vindt plaats in het kantoor van de Innovam Groep aan de Karel Lotsyweg 145.

Zorgknooppunt
Het Gezondheidspark wordt hèt zorgknooppunt voor de Drechtstedenregio. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen gemeente, ziekenhuis en AM Vastgoed. In het Gezondheidspark krijgen zorg en sport alle ruimte. De uitbreiding van het ziekenhuis en de bouw van de Sportboulevard starten volgens planning medio 2006 en zijn in 2008 gereed. Daarnaast komen woningen, winkels, commerciële gezondheidsfuncties, kantoren en volop parkeergelegenheid.

Ook een nieuw politiebureau, een tweede uitrukpost voor de brandweer en de GGD met ambulancepost krijgen een plaats in het Gezondheidspark. Overigens loopt er momenteel een onderzoek naar de gevolgen voor de luchtkwaliteit van alle grote ruimtelijke projecten in Dordrecht, zo ook voor het Gezondheidspark. De resultaten worden binnenkort verwacht.

Redactie
Leo den Otter en Maike de Bruijn
Communicatie

telefoon 078-639 69 89

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie