VVV Zuid-Holland Zuid


PERSBERICHT

Dordrecht, 19 april 2005

Dagje Genieten in Dordrecht
Dagarrangement met een ambachtelijk tintje

VVV Zuid-Holland Zuid heeft samen met enkele ambachtelijke bedrijven een heerlijk dagarrangement in Hollands oudste stad Dordrecht samengesteld. Op de vrijdagen 29 april, 20 mei, 16 september en 28 oktober 2005 kunt u komen 'Genieten in Dordrecht'.

Dit ontspannen dagje begint bij Van der Sterre aan de Vriesestraat, een ambachtelijke banketbakkerij met konditorei. U proeft hier een van de bekendste specialiteiten van Van der Sterre: de warme appelmarijn, een zoete creatie met appel, gepofte amandeltjes, krenten en rozijnen.

Ontspannen varen
Vanaf het water bekijk je de Dordtse monumenten eens van een heel andere kant. Met de elektrisch aangedreven open rondvaartboot De Dordtevaar maakt u een 'waterrondje' door de watergangen van de binnenstad. Fluisterstil vaart u door de oude stadshavens, langs historische en monumentale gebouwen als het Stadhuis, de Grote Kerk en de Groothoofdspoort. Na een uur varen staat de lunch klaar bij Eetcafé De Reiziger, gevestigd in een nostalgisch pand aan de Voorstraat..

De oude Simon van Rutte
Tijd om de benen te strekken: met een VVV gids wandelt u een uurtje langs mooie plekjes in de binnenstad om te eindigen bij distilleerderij Rutte & Zn., die al sinds 1872 in Dordrecht gevestigd is. Rutte is bekend om zijn uitstekende jenevers, eaux-de-vie en likeuren, allen vervaardigd met natuurzuivere grondstoffen, vruchten en kruiden volgens oude familierecepten. U krijgt uitgebreid uitleg over het tot stand komen van deze alcoholische dranken, het distilleerproces en de verschillende grondstoffen. U ziet de collectie historische distillateurgereedschappen en de ketels in de distilleerderij. In de Proefkamer krijgt u alle gelegenheid deze bijzondere producten te proeven.

Informatie en boekingen
Het programma duurt van 10.30 tot 17.00 uur. Het startpunt is in het centrum van Dordrecht, op korte loopafstand van NS station en parkeergarages.
Informatie en aanmelden (tot 7 dagen voor de genoemde data): VVV Zuid- Holland Zuid, tel. 0900-463 68 88, e-mail: info@vvvzhz.nl. Voor groepen zijn arrangementen op andere data mogelijk.

einde persbericht -


Noot voor de redactie/