Gemeente Sluis

promotiecampagne Technologisch Bedrijven Centrum Zeeland

PERSBERICHT - 10 mei 2005

START PROMOTIECAMPAGNE TECHNOLOGISCH BEDRIJVEN CENTRUM ZEELAND

Op het Technopark in Schoondijke is het Technologisch Bedrijven Centrum Zeeland (TBCZ) gerealiseerd, een verzamelgebouw voor Technostarters. De Stichting TBCZ biedt startende en doorstartende bedrijven in de technologische sector en ICT branche een interessante vestigingsoptie. De Stichting TBCZ start een actieve wervingscampagne met de lancering van de website www.technoparkzeeland.nl en de verspreiding van een informatiebrochure.

Uitgangspunt
Uitgangspunt is voor startende ondernemers ideale voorwaarden te creëren om te kunnen uitgroeien tot een succesvolle onderneming. Huisvesting, begeleiding en lage kosten staan daarbij centraal. Technostarters huren in het TBCZ kantoor- en werkruimte in een professionele omgeving tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Doelgroep
TBCZ is er voor alle kleinschalige ondernemers uit de kennisintensieve en technologische sector. Dit kunnen individuele (door)starters zijn maar ook ervaren mensen die zelfstandig een product in de markt willen zetten. De Stichting TBCZ heeft inmiddels contact gehad met een aantal geïnteresseerden en verwacht door actieve werving binnenkort de eerste technostarters te mogen verwelkomen in het TBCZ. De informatiebrochure is beschikbaar bij alle partners, te downloaden via de website en wordt verzonden naar bedrijven in de regio die in de afgelopen vier jaar zijn gestart.

Opening
Op 20 mei a.s. wordt het TBCZ officieel geopend door gedeputeerde J. Suurmond. Er is die dag volop gelegenheid het gebouw te bezichtigen en kennis te maken met de Stichting TBCZ. De Stichting TBCZ is graag bereid geïnteresseerde ondernemers voor, tijdens en na de opening te informeren over de uitgebreide mogelijkheden die het TBCZ biedt. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de Stichting TBCZ.

Participanten
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Sluis, Provincie Zeeland, de Europese Unie en Techno Park Zeeland. TBCZ wordt gesteund door het regionale bedrijfsleven, overheid en onderwijs.
---

Noot voor de pers:
In de persmap treft u verder aan:

· De informatiebrochure;

· De uitnodiging voor de officiële opening van het TBCZ op 20 mei 2005. U bent van harte welkom de opening bij te wonen.

Voor nadere inlichtingen:

· Gemeente Sluis, Voorlichting, tel. 0117 457123
· Frans van den Hemel, Ondernemersloket gemeente Sluis, tel 0117-457135

· Karlie van de Vijver, secretaris TBCZ, tel. 06-53185642