Time : 10:57:24 AM
Date : Wednesday, May 11, 2005
Sender Name: JCI Brussels

Zakenlui rennen Rat Race in hartje Brussel

Brussel, 11 mei 2005 - vzw Rat Race Brussels asbl

Persbericht

Op vrijdagnamiddag 20 mei om 13u30 zullen in het Brusselse Jubelpark honderden zakenlui het tegen elkaar opnemen in de Rat Race. De Rat Race staat symbool voor de nooit eindigende wedloop naar aanzien en succes. De Brusselse versie is echter een leuke sponsorloop over 3,5 km voor bedrijfsteams van vier lopers, ten voordele van het Rode Kruis. Geen wedstrijd voor afgetrainde atleten dus, maar een run voor business (wo)men met het hart op de juiste plaats.

Het originele aan de Rat Race is dat sportkledij - op loopschoenen na
- volledig uit den boze is. De deelnemers lopen in business outfit, mannen in driedelig maatpak en hun vrouwelijke collega's in een modieus mantelpakje. Daarbij dragen ze de nodige professionele attributen zoals GSM, laptop of aktentas. Beroepen met een eigen look zoals piloten, artsen, advocaten of militairen lopen uiteraard in hun specifieke professionele plunje. De deelnemers worden verwacht op de esplanade van het Jubelpark vanaf 13u30. Om 14u30 is er een gezamenlijke opwarming en om 15u00 knalt het startschot. Spektakel is verzekerd, zowel voor de deelnemers als de toeschouwers. Voor uitgebreide informatie en online inschrijving kan men terecht op www.ratrace.be.

De Rat Race heeft zijn wortels in New York. Vanuit Wall Street sprong de vonk over naar Toronto, Sidney en Rotterdam. In Brussel bracht het evenement in 2001 en 2002 ruim 400 deelnemers op de been die meer dan 10.000 Euro in het laatje brachten voor het Rode Kruis. Voor deze derde editie mikten de organisatoren op het centraal gelegen Warandepark, maar na een negatief advies van de Stad Brussel zal het evenement uitwijken naar het Jubelpark.

De organisatie van het evenement is in handen van de vzw Rat Race Brussels asbl, een initiatief van JCI Brussel. JCI Brussel (www.jcibrussel.be) maakt deel uit van Junior Chamber International (JCI), een wereldwijde beweging van en voor jonge mensen die een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij door onder meer samen projecten op te zetten. Internationaal telt de vereniging 200.000 leden in 110 landen. In België zijn ruim 1.500 leden actief in meer dan 70 lokale kernen.

Noot aan de redacties:
Voor meer informatie kan je steeds contact nemen met Patrick Van De Water, persvoorlichter van de Rat Race Brussels 2005, op 0496/88 19 44.

URL: http://www.ratrace.be
http://www.jcibrussel.be