Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van woensdag 11 mei 2005

20 mei t/m 17 juni 2005
Expositie Pater Jef Martens in de Geulgalerie

Gemeentelijke exposities vonden voorheen plaats in de hal van het bestuurscentrum. In december 2004 heeft de centrale hal echter een herinrichting ondergaan. De hal is ingericht als wachtruimte van de balie Bevolking. Met ingang van 2005 worden de gemeentelijke exposities daarom gehouden in de prachtige nieuwe en moderne Geulgalerie van het Stella Maris College, Parallelweg 56 in Meerssen.

Van vrijdag 20 mei t/m vrijdag 17 juni 2005 vindt hier de eerste gemeentelijke expositie plaats. De expositie staat in het teken van de activiteiten van de Meerssenaar pater Jef Martens en is georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Meerssen en Ontwikkelings Samenwerking (MOS).

Pater Jef Martens
Pater Jef Martens zet zich al meer dan 42 jaar in voor de medemens in Mozambique, een der armste landen ter wereld. Aan de hand van fotomateriaal wordt een beeld geschetst van het wonen, leven en werken van pater Jef Martens. Samen bouwen aan een betere toekomst en dat onder moeilijke omstandigheden. De foto's geven een beeld van de dagelijkse bezigheden van de bevolking en ook van de activiteiten van pater Jef Martens.

Bezichtiging
Deze tentoonstelling is te bezichtigen van:

- maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
- maandag en vrijdag van 18.00 uur tot 20.00 uur
- zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

Speciale fotopresentatie in de Stip
Op maandag 13 juni 2005 vindt tevens een fotopresentatie plaats in gemeenschapshuis De Stip, Past. Dom. Hexstraat 10 te Meerssen, aanvang 19.30 uur. Op een groot scherm worden vele foto's getoond. Een en ander wordt uiteraard mondeling toegelicht. Centraal thema is ook hier het werk van pater Jef Martens. Het belooft een bijzondere avond te worden, omdat een perfect beeld zal worden gegeven van de situatie in Mozambique.