Gemeente Deventer

Week 19, 11 mei 2005

OfficiÃle opening wijkwinkel en bibliotheek keizerslanden

Vrijdag 20 mei vindt vanaf 13.00 uur de officiële opening plaats van de Wijkwinkel en Bibliotheek Keizerslanden op de locatie van de voormalige SNS-bank aan de Van Hetenstraat 108 -110 bij het winkelcentrum Keizerslanden.

De Wijkwinkel is een nieuw informatie- en adviespunt waar mensen terecht kunnen met vragen over wonen, zorg en welzijn in wijk 4. Concreet kan men bij de Wijkwinkel en Bibliotheek Keizerslanden terecht voor het lenen van boeken, informatiefolders over belangrijke onderwerpen, vragen, speciale spreekuren over wonen, zorg en welzijn en tentoonstellingen over diverse onderwerpen waaronder de herstructurering.

Wijk 4 is een herstructureringswijk; dit betekent dat er in een periode van tien à vijftien jaar veel huizen worden gesloopt, gerenoveerd of nieuw gebouwd. Ook de infrastructuur en publieke voorzieningen in de wijk worden aangepast. Om de bewoners van de wijk hierover te informeren, beschikken de nieuwe Wijkwinkel en Bibliotheek Keizerslanden over een permanente tentoonstelling en actueel voorlichtingsmateriaal. Ook komen er wisselende tentoonstellingen over actuele onderwerpen en een leescafé. Bovendien kunnen inlichtingenmedewerkers mensen direct verder helpen met vragen. De Wijkwinkel en Bibliotheek Keizerslanden beschikken over tien computers met internet-aansluiting waarvan het gebruik gratis en waar bewoners van Wijk 4 terecht kunnen voor computercursussen.

De Wijkwinkel is een initiatief van veertien Deventer organisaties te weten Raster, Stichting Ouderenwerk Deventer, Carinova, Stichting MEE IJsseloevers, Cambio, Leiboom, Solis, Humanitas, Salland Verzekeringen/zorgkantoor Midden IJssel, Woonunie, Hanzewonen, Rentré Wonen, Openbare Bibliotheek Deventer en de gemeente Deventer. Samen bieden deze organisaties mensen op het gebied van informatie en advies, veel meer dan ieder apart.

Vervolg

Het initiatief heeft een experimentele status. Dit betekent dat de initiatiefnemers de voorziening nog verder willen uitbreiden en verbeteren om aan te sluiten bij de vragen van wijkbewoners. Als de formule aanslaat, wil de gemeente - samen met deze en andere partners
- kijken of ook elders in wijken of dorpskernen van de gemeente behoefte is aan een dergelijke formule. Naast mede-initiatiefnemer en
-financier is de gemeente ook één van de dienstverleners: diverse folders en formulieren zijn verkrijgbaar.

Publicatiedatum: 11-5-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 11 mei 2005