Gemeente Hellendoorn


Doe en informatiemarkt jeugdbrandweer

Op vrijdag 20 mei van 19.00-20.00 uur is er een doe- en informatieavond voor de jeugd van 12 tot 18 jaar in de brandweerkazerne, Kerkstraat 140, Nijverdal. De jeugdbrandweer wil zich graag presenteren en is op zoek naar vier nieuwe jeugdleden om het team aan te vullen.
Op vrijdag de 20e mei tonen de jeugdbrandweerleden (junioren en aspiranten) hun kennis en kunnen aan de hand van verschillende praktijkoefeningen. Ook demonstreren de aspiranten hun kunnen op een wedstrijdbaan rond 19.30 uur.

Zelf uitproberen
Buiten bij de kazerne zijn speciale stands ingericht. Hier kan de jeugd onder begeleiding zelf enkele praktijkoefeningen uitproberen. Een ladder neerzetten, een slang via een ladder naar boven brengen, slangen uitgooien, knopen leggen, oefenen van portofoonverkeer, diverse waterspelletjes doen en in een gasbak vlammen doven met behulp van kleine blusmiddelen.
Binnen is een informatiestand met foto's van alle gehouden wedstrijden.

Aanmelden
Zijn er jongeren die, na het doen van de praktijkoefeningen en de informatie die is gegeven, enthousiast geworden dan kunnen ze zich die avond nog aanmelden voor de jeugdbrandweer. De jeugdbrandweer leert, onder deskundige begeleiding de fijne kneepjes van het brandweervak. Naast theorie zijn ze vooral met het 'echte' werk bezig, de praktijk dus.

Wie is de jeugdbrandweer?

* een enthousiaste groep jongens en meisjes in de leeftijd van 12-18 jaar

* een groep die om de week een oefenavond heeft
* een groep die elk jaar deelneemt aan wedstrijden
* een groep die meedoet aan allerlei activiteiten binnen deze gemeente

* een groep die 'in' is voor ontspanning, zoals zwemmen, filmavonden, barbecuen etc.

Website brandweer gemeente Hellendoorn

De brandweer heeft een eigen website met veel informatie en foto's: http://www.brandweergemeentehellendoorn.nl