Gemeente IJsselstein


'Vlucht door de wereldculturen'
donderdag, 12 mei 2005 - 14:02 CET

Liefhebbers van wereldmuziek: opgelet! Vrijdag 20 en zaterdag 21 mei as. is in Fulcotheater de uitvoering van 'Vlucht door de Wereldculturen'. Met dit project geeft Fulco's Regionaal Mannenkoor uitvoering aan de (in 2003) gewonnen Cultuurprijs IJsselstein. Ook worden de genomineerden voor de IJsselsteinse cultuurprijs bekendgemaakt.

De IJsselsteinse tekstschrijfster Patricia Hazemeijer schreef voor dit project de tekst Moeder Aarde die de rode draad door het verhaal vormt. Vlucht door de Wereldculturen is vooral een reis door de geschiedenis van de wereldmuziek. Buiten koorzang van het Fulco's Regionaal Mannenkoor werken ook bijvoorbeeld het Soefi jongerenkoor uit Utrecht aan de productie mee. Ook rappers van het Cals College IJsselstein zijn in het programma opgenomen.

De zaterdag begint om al om 12.00 uur met een workshop van Djembée drummers van de Afrikaanse slagwerkgroep Slagkracht. In het theatercafé staan infotafels van organisaties als Stichting Welzijnswerk (IJSW), Openbare Bibliotheek, Multiculturele adviesraad en de Wereldwinkel. In het Theatercafé treedt de Marokkaanse groep Orchestra Ismalia op. Het programma wordt afgewisseld met o.m. een kledingpresentatie van Chez Fatima. Verder kan men namen leren schrijven in het Arabisch schrift of Hennep-tattoo's laten plaatsen. Er is ruimte voor discussie en er is tapas uit verscheidene landen en er zijn muzikale workshops. Deelname en entree voor het multicultureel Festival is gratis.
Toegangskaarten voor de voorstellingen van Vlucht door de Wereldculturen op 20 en 21 mei (á 15,-) zijn te verkrijgen bij Fulcotheater (aanvang 20.30 uur). Na afloop van de zaterdagvoorstelling biedt het Cultureel Platform een 'afterglow' met de Brazilliaanse Jazzgroep Banda Zue Lobo. Bij deze gelegenheid worden tevens de genomineerden voor de Cultuurprijs 2005 bekendgemaakt. Het programma in het Theatercafé is voor ieder gratis toegankelijk. Meer informatie over Vlucht door de Wereldculturen en de Cultuurprijs: www.kunstvormen.nl