Gemeente Den Haag

mei 2005
Fiets- en tramverbindingen over de A4 (12 mei)

In de zomer van 2006 wordt het via twee viaducten mogelijk de A4 over te steken. Het eerste viaduct verbindt Leidschenveen en de Vliet voor fietsers ter hoogte van de Sijtwendetunnel. Tussen het Forepark en de Vliet wordt een fietsviaduct aangelegd ter hoogte van de Wijkerbrug in Voorburg. De viaducten worden aangelegd in opdracht van Stadsgewest Haaglanden en het Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen.

Om de overlast voor omwonenden en weggebruikers tot een minimum te beperken, worden de heiwerkzaamheden gelijktijdig uitgevoerd met het aanleggen van de spitsstroken op de A4 en de A12 door Rijkswaterstaat. De heiwerkzaamheden worden verricht met een hydraulisch aangedreven heiblok, waardoor het geluidsniveau tot een minimum beperkt zal zijn.

Heien
Vrijdag 20 mei t/m zondag 22 mei worden heipalen in de middenberm van de A4 aangebracht. De hoofdrijbaan richting Rotterdam wordt afgesloten, maar alle afritten zijn bereikbaar. In het weekend van vrijdag 27 mei t/m zondag 29 mei worden ook de spitstroken aangelegd. De parallelbaan richting Delft is afgesloten. De afritten zijn via een omleiding bereikbaar.

Pijlers
Het monteren van de pijlers wordt ook tijdens een aantal weekeinden uitgevoerd. Voor dit werk worden gedurende een geheel weekend verkeersmaatregelen op de A4 ingesteld. Rijstrookafzettingen en snelheidsbeperkingen zullen voor enige vertraging zorgen. De geplande weekenden zijn:
vrijdag 17 t/m maandag 20 juni, vrijdag 15 t/m maandag 18 juli, vrijdag 26 t/m maandag 29 augustus en vrijdag 23 t/m maandag 26 september.

Brugelementen
Er zijn drie weekeinden gereserveerd voor het plaatsen van de brugelementen. Tijdens deze werkzaamheden worden delen van de weg alleen s nachts afgesloten voor alle verkeer. Afritten zijn bereikbaar via omleidingen die duidelijk staan aangegeven. De gereserveerde montageweekenden zijn:
vrijdag 1 t/m zondag 3 juli, vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober en vrijdag 4 t/m zondag 6 november.