Gemeente Heemskerk


Vitaal kruispunt op 20 mei weer open

HEEMSKERK Het kruispunt Jan Ligthartstraat Duitslandlaan Tolweg gaat als alles volgens plan verloopt op vrijdag 20 mei weer open voor gemotoriseerd verkeer. Voorwaarde is dat de verkeerslichtinstallatie goed is afgeregeld. Dit zou eventueel iets meer tijd in beslag kunnen nemen. Dan gaat het kruispunt in de loop van de week erop weer open.

Twee maanden geleden op 14 maart werd het kruispunt afgesloten. Dit was twee weken later dan gepland vanwege de sneeuwval begin maart. De werkzaamheden zijn in maart ook nog even stilgelegd om een omleiding voor fietsers en voetgangers aan te leggen. Uit het oogpunt van veiligheid van zowel het publiek als de wegwerkers werd besloten tot de omleiding. Inmiddels zijn de werkzaamheden bijna afgerond. Er zijn nieuwe opstelstroken aangelegd en er is een nieuwe verkeerslichtinstallatie aangebracht. Het wegdek ter plaatse werd van een nieuwe toplaag voorzien. Ook het plaveisel van fiets- en voetpaden werd weer als nieuw.

De grootste winst voor het gemotoriseerd verkeer is de komst van nieuwe opstelstroken inclusief verkeerslichten voor het linksafslaand verkeer. De afwikkeling van het verkeer zal hierdoor vlotter doorgang kunnen vinden en bovendien veiliger worden. Hoewel het kruispunt beslist niet als onveilig te boek stond, gebeurden er relatief meer ongelukken dan op de andere black spots in Heemskerk.