Gemeente Wijk bij Duurstede

Wethouder Carel van Gelder opent Kinderexpositie Wijks Atelier in gemeentehuis

Cultuurwethouder Carel van Gelder opent vrijdagavond 20 mei 2005 om 19.00 uur de Kinderexpositie van het Wijks Atelier in het gemeentehuis.

Deze expositie is de afsluiting van het cursusseizoen van de kindercursussen van het Wijks Atelier. Vanwege het 10-jarig bestaan van het Wijks Atelier wordt door de kinderen met trots geëxposeerd in het gemeentehuis.

De expositie is op 20 mei te bezichtigen van 19.00 tot 21.00 uur en van 23 mei tot 2 juni tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

De kunst is gemaakt door kinderen die deelnemen aan het Kinderatelier tekenen/schilderen en het Tieneratelier. Er zijn drie leeftijdscategorieën, namelijk 7 t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en het Tieneratelier 12 t/m 14 jaar. Het Tieneratelier heeft dit jaar voor het eerst plaatsgevonden.

In totaal hebben ongeveer 50 kinderen aan de cursus meegedaan. Het hele jaar is hard gewerkt aan het tekenen en schilderen van zeer verschillende opdrachten. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld zelf CD-hoesjes ontworpen, zijn schoenen beschilderd en zijn aan de hand van thema's zoals de `aboriginals', `(zelf)portretten' en `buiten schetsen en tekenen' mooie werken in verschillende technieken uitgevoerd. De kunst is gemaakt onder begeleiding van de docenten Maria van Koolwijk, Karin Boers, Annemiek Vera en Ankie Dikker.

Geplaatst op: 17-05-2005 15:38:57