Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

17-05-2005

Vragenlijst transparantie in de zorg

Als verpleegkundigen maken wij patiënten van dichtbij mee; daardoor weten wij welke behoeften en noden er bij patiënten (kunnen) leven. Van die kennis wil het ministerie van VWS graag gebruik maken. Het onderzoeksbureau Motivaction International doet daarvoor een kort en snel onderzoek.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en uw antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld! Tot aanstaande vrijdag 20 mei is het mogelijk om de vragenlijst in te vullen. Klik op de volgende link om naar de vragen te gaan: http://www.stempunt.nu/s.r4a?i=X0279v&extid=2

De resultaten worden 23 mei gepresenteerd aan minister Hoogervorst en daarna beschikbaar gesteld via http://www.snellerbeter.nl/.

Waarom dit onderzoek?
Minister Hans Hoogervorst heeft Johan van der Werf - lid van de Raad van Bestuur van AEGON- gevraagd als speciaal gezant onderzoek te doen naar mogelijkheden tot verbetering van transparantie in de zorg. Meer transparantie betekent dat patiënten beter kunnen kiezen voor een specialist en/of ziekenhuis.