Time : 2:00:12 PM
Date : Wednesday, May 18, 2005
Sender Name: JCI Brussels

Rat Race Brussel telt af naar startschot

Brussel, 18 mei 2005 - vzw Rat Race Brussels asbl
Persbericht

Op vrijdagnamiddag 20 mei zullen in het Brusselse Jubelpark honderden zakenlui het tegen elkaar opnemen in de Rat Race. In teams van vier lopers leggen ze een omloop af van 3,5 km. Snelheid is in deze race minder belangrijk dan opvallen, want op loopschoenen na loopt iedereen in business outfit, mannen in maatpak en vrouwen in een elegant mantelpakje. Bedoeling is namelijk even de draak te steken met onze jachtige levensstijl en de aanhoudende race naar aanzien en succes.

Al meer dan 50 bedrijfsteams schreven zich in en elke dag komen er nog bij. De meeste ploegen leggen de omloop af in stadskledij, maar het deelnemersveld zal vooral gekleurd worden door teams die een specifieke beroepskledij dragen. Onder de ingeschreven teams zijn er advocaten, militairen, wegenwachters, postbodes, enz. Spektakel is dus gegarandeerd. Inschrijven kan nog steeds via www.ratrace.be.

De opbrengst van de Rat Race 2005 gaat integraal naar het Rode Kruis, meer precies naar het nationale project 'Eerstehulpinitiatie voor jongeren'. Iedereen heeft er belang bij om eerste hulp te kennen, want de eerste minuten na een ongeval zijn van levensbelang. Vaak zijn kinderen de eerste slachtoffers en daarom is het belangrijk is om de jongeren de eerste levensreddende handelingen zo vroeg mogelijk aan te leren. Jong geleerd is eerst geholpen!

Noot aan de redacties:
De media worden vriendelijk uitgenodigd om het evenement op 20 mei bij te wonen. Plaats van afspraak is de persstand op de esplanade van het Jubelpark in Brussel.

Programma:
13u30: Onthaal deelnemers
14u30: Fitness-opwarming (naast de triomfboog - kant Park) 15u00: Start Rat Race (onder de triomfboog)
15u45: Receptie en prijsuitreiking in het Legermuseum (Luchtvaarthal)

De fitness-opwarming biedt reeds uitstekend foto- en filmmateriaal. De wedstrijd zelf loopt over twee rondes in het Park, over een totale afstand van 3,5 km. Aangezien de persvoorlichter van de Rat Race zelf meeloopt in een team, hebben fitte journalisten de mogelijkheid om een interview af te nemen tijdens de race zelf.

Voor fotografen en cameralui staat een hoogtewerker ter beschikking om beelden te maken vanaf een origineel standpunt. Voor de journalisten ligt aan de persstand een persmap klaar. Wie niet ter plaatse kan komen, maar toch een persmap wenst, kan deze per mail aanvragen bij patrick.vandewater@brutele.be.

Om de nodige voorbereidingen te kunnen treffen, wordt de perslui gevraagd hun aanwezigheid te bevestigen via mail (bovenstaand adres) of op GSM 0496/88 19 44 bij Patrick Van De Water. Op dit nummer kunnen ook alle bijkomende inlichtingen bekomen worden.

URL: http://www.ratrace.be