Ingezonden persbericht


Persbericht

Verbouwing IFOR-kantoor in Alkmaar gereed

Burgemeester spreekt bij internationale vredesorganisatie

Alkmaar, Mei 18 Burgemeester M. van Rossen van Alkmaar is vrijdag 20 mei één van de gasten en spreeksters bij de heropening van het kantoor van IFOR. IFOR staat voor The International Fellowship of Reconciliation. Deze internationale vredesorganisatie bestaat al ruim 85 jaar. Het internationale secretariaat is gevestigd in Alkmaar. Het kantoor onderging een grondige renovatie. IFOR komt op tegen oorlog (en de gevolgen hiervan), onderdrukking en onrecht. Geweldloosheid is voor de organisatie een kernwaarde.

Veel Noord-Hollanders kennen het werk van IFOR niet, laat staan dat ze weten dat het gewoon gevestigd is om de hoek - in Alkmaar. Door nadrukkelijk de lokale/regionale media uit te nodigen voor de heropeningborrel van komende vrijdag, hoopt IFOR meer bekendheid en contacten in de eigen regio te krijgen. Het belang van IFOR blijkt onder meer uit het feit dat zes IFOR-leden ooit een Nobelprijs hebben gewonnen, onder wie Dr. Martin Luther King. Uitgebreide informatie over het vele werk dat IFOR doet is te vinden op de website www.ifor.org

Het pand waarin IFOR is gevestigd is aan de Spoorstraat 38 te Alkmaar - heeft nu officieel de monumentstatus. Het kantoor en erboven gelegen appartement hebben een grondige opknapbeurt ondergaan. Het huisvest een internationaal gezelschap aan vredeswerkers.

De heropeningborrel vindt plaats op vrijdag 20 mei van 17.00 tot 19.00 in de Spoorstraat 38 te Alkmaar. Muziek wordt verzorgd door het gezelschap Musicians without Borders o.l.v. Laura Hassler.

---------------------------------------