Gemeente Leiden

Burgemeester Lenferink bezoekt vrijwilligersinitiatief de Schuilplaats

Vrijdag 20 mei, van 18.30 tot 19.15 uur bezoekt burgemeester Henri Lenferink het vrijwilligersinitiatief van Stichting De Schuilplaats aan de Boommarkt. Hij zal zich daar laten informeren over dit initiatief. Stichting De Schuilplaats deelt maaltijden uit aan mensen die zich in de marge van de samenleving bevinden.

Sinds vorig jaar december deelt Stichting de Schuilplaats één keer per week (op vrijdagavond) tussen 18.00 en 20.00 uur maaltijden uit aan dak- en thuislozen in Leiden. Naast een gratis maaltijd is er ook een tandarts, een kapper, pedicure en een huisarts aanwezig om te voorzien in een aantal basisbehoeften. Sinds begin mei verzorgt De Schuilplaats op zondagmiddag tussen 12.00-14.00 uur ook een lunch.

De gemeente vindt de activiteiten van de Schuilplaats sympathiek en een welkome aanvulling op de door gesubsidieerde professionele opvang van dak- en thuislozen. Immers, het verstrekken van een maaltijd en het bieden van medische zorg voorziet in een behoefte en draagt bij aan het verder dichten van de gaten in de zorgstructuur. Hierdoor ontstaat ook meer variatie in het aanbod voor mensen die zich in de marge van de samenleving bevinden.

Om die reden heeft de gemeente in december een gedeelte van de benedenverdieping aan Boommarkt 16 in gebruik gegeven. Ook andere organisaties staan positief tegenover het initiatief van De Schuilplaats. Zo heeft Hotel Minerva haar keuken ter beschikking gesteld en koken leden van de studentenvereniging Minerva de maaltijden.

Nadere informatie:
Fons Delemarre, persvoorlichter gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 55 Arthur Niggebrugge, Stichting De Schuilplaats, tel. (071) 522 55 99 / 06 - 51 80 58 54

---- --