Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 20 MEI 2005

----------
WATNOU..?! VRIJDAG 20 MEI TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 20 mei is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Steeds meer Turkse en Marokkaanse voetballers weten door te dringen tot het nationale team. Maar moet je dan kiezen voor Nederland of toch voor Marokko of Turkije? En wat als je dan met Oranje tegen Turkije speelt in de finale van het EK? Dit overkwam Ömer Özgelik vorige week tijdens het jeugd EK in Italië. In WATNOU..?! vertelt hij hoe dat was. Samir el Gaaouiri legt uit waarom hij koos voor Jong Oranje en niet voor Jong Marokko.

Zijn Marokkaanse meisjes succesvoller dan Marokkaanse jongens op school? Of is dat een beeld dat ontstaan is doordat de media het falen van een klein groepje jongens breed uitmeet? Leen Sterckx zocht het uit en schreef daarover als co-auteur mee aan het boek "Een ander succes, de keuzes van Marokkaanse meisjes". In WATNOU..?! onthult zij haar bevindingen.

Afgelopen jaar bezocht student geneeskunde Mimoun Boukiour de UCLA in Amerika om daar een documentaire te maken. Hij vergeleek de situatie van allochtone studenten daar met die in Nederland. In WATNOU..?! legt hij uit waar de situatie beter is. Tenslotte een live optreden van de R&B-boys van Trinity.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur. WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten.

Live vanuit Mediapark in Hilversum.
Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!

----------