Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Eerste paal gemaal Ommoord

Op vrijdag 20 mei wordt de eerste paal geslagen van het nieuw te bouwen gemaal in Ommoord. Hoogheemraad Nico de Rooij van Schieland en de Krimpenerwaard en portefeuillehouder Jolanda van Drongelen van deelgemeente Prins Alexander zullen de officiele handeling verrichten. De bouw van het gemaal is onderdeel van een project van het waterschap om het watersysteem in Ommoord te verbeteren.

Het verbeteren van het watersysteem is nodig, doordat in het verleden wateroverlast is opgetreden in Ommoord. Daarom wordt een nieuw gemaal gebouwd, hoofdwatergangen worden verbreed, duikers worden verbeterd en nieuwe duikers worden gerealiseerd. Elders op deze website is meer informatie te vinden over dit project.

Het slaan van de eerste paal vindt plaats tussen 16.00 en 16.30 uur. Leuk detail is dat voor deze gelegenheid het heien niet gebeurt met de gebruikelijke mechanishe heimachine, maar met een oud Hollandsche stelling. Dit is een soort handheimachine die met vereende krachten bediend moet worden. De heer de Rooij en mevrouw Van Drongelen moeten dan ook door diverse andere mensen worden bijgestaan. De bouwlocatie ligt langs de Rotte in Ommoord ter hoogte van verzorgingshuis De Varenhof.